Співробітники податкової міліції Могилева-Подільського на Вінниччині викрили посадовців приватної фірми, які шахрайським шляхом намагалися отримати бюджетне відшкодування податку на додану вартість на cуму близько 300 тисяч гривень.

Фірма займалася вичинкою тваринних шкір, які реалізувала для подальшого виготовлення шкіряних виробів. Чималу партію продукції виробники відправили на експорт американській компанії, оформивши усі відповідні документи. Проведену операцію вказали у декларації з ПДВ, заявивши до відшкодування податку з бюджету суму майже в третину мільйона гривень.

Міжнародною оборудкою зацікавилися співробітники податкової міліції. Вони подали запит до відповідних органів США для перевірки легітимності компанії. Результат серйозно засмутив експортерів-невдах – фірма із вказаною в декларації назвою у Штатах не зареєстрована. Зловмисникам не лише довелося відмовитися від заявлених до повернення 300 тисяч, правоохоронці порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 190 КК України за фактом шахрайських дій щодо отримання бюджетного відшкодування ПДВ у великих розмірах. Покарання передбачає позбавлення волі строком від 3 до 8 років.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3091
Поширень: 0