Загальнодержавна операція „Бюджет”, спрямована на детінізацію економіки, викриття і ліквідацію схем мінімізації та ухилення від сплати податків і зборів приносить усе нові плоди. У рамках проведення операції співробітники відділу податкової міліції Козятинської ОДПІ викрили мешканця Літинського району, який торгував сільгосптехнікою на мільйони гривень, не сплачуючи при цьому жодної копійки податку.

Формально продаж техніки здійснювали приватні підприємці, зареєстровані у кількох районах області (в ході проведення оперативних заходів податківці встановили близько 15 СПД). Насправді ж вони слугували прикриттям незаконної діяльності зловмисника - свого часу ці люди зареєструвалися підприємцями за певну винагороду. Сам же „замовник” взагалі не був зареєстрований у податкових органах як суб’єкт підприємницької діяльності. Між тим за недовгий період він встиг продати сільськогосподарської техніки більш ніж на 9 мільйонів гривень, звісно, не сплативши ніякого податку. Діяв за простою схемою: гроші за товар перераховувалися на рахунок підприємця, від імені якого проводилася операція купівлі-продажу. Зловмиснику залишалося лише зняти виручку з рахунку.

Потратити сумнівні заробітки горе-бізнесмену вдасться нескоро – слідчі податкової міліції порушили відносно нього справу з ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України – ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, що загрожує чоловікові позбавленням волі терміном 5-10 років із конфіскацією майна.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції УПМ ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3940
Поширень: 0