Аналізуючи прийнятий коаліцією в першому читанні Податковий кодекс, Арсеній Яценюк нагадав, що він мав би бути не просто інструментом для збору грошей до бюджету:
Кодекс має бути інструментом, який стимулюватиме нормальну роботу бізнесу і розвиток економіки.

Натомість, зазначає політик, влада пішла за принципом «вичавимо все, що можна вичавити». Такий підхід може повернути Україну в 90-ті роки минулого століття.

Як приклад лідер «Фронту Змін» наводить обіцянку Партії регіонів скоротити податки. Однак у запропонованому урядом Податковому кодексі скоротили лише ті податки, які й так не платять, наприклад, на утримання тварин.

При цьому політик наголошує, що від спрощеної системи оподаткування залишається тільки назва:

- Такої системи фактично більше не існує, тому що з неї вилучили основних платників податків, які користувалися цією системою.

Лідер «Фронту Змін» підкреслює також, що в проекті Податкового кодексу немає прогресу з відшкодування ПДВ:

- Немає відповіді на питання, як будуть відшкодовуватися з бюджету нові борги з ПДВ, не введено електронну систему відшкодування цього податку, яку обіцяли на виборах «регіонали».

До того ж, Арсеній Яценюк зазначає, що сьогодні відшкодування ПДВ коштує 40% «відкату» готівкою.

За його словами, замість підтримки малого бізнесу, в проекті міститься підтримка фіскального апарату податкової адміністрації:

- Податківці будуть проводити обшуки в домах платників податків – тобто у 46 мільйонів українців.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в проекті Податкового кодексу також немає соціальної справедливості:

- Бідні бідніють. Багаті багатіють. Де обіцяна реформа, коли той, хто заробляє більше, у кого більше власності, повинен платити більше податків?

Лідер «Фронту Змін» нагадав, що дві третини українців живуть на тисячу гривень на місяць. Зате один відсоток громадян фактично привласнив усе майно і доходи в країні.

- Якщо ми хочемо якогось прориву в країні, тоді той, хто заробляє більше, повинен платити більше податків до бюджету і тим самим допомагати тому, хто бідніший.

Арсеній Яценюк переконаний, що влада нічого не збирається реформувати:

- Усі очікування реформ в країні розвіялися з цим Податковим кодексом. Владу влаштовує консервація ситуації.

Тому, впевнений він, ейфорія щодо нової влади дуже швидко розвіється з однієї простої причини: з прийняттям Податкового кодексу держава фактично почне відбирати гроші у людей, які самостійно їх заробляють. Політик радить чинному уряду відкликати цей кодекс із парламенту і ретельно його доопрацювати шляхом широкого громадського обговорення, аби почути пропозиції людей, які реально приносять країні гроші:

- Якщо уряд цього не усвідомлює, то за такої динаміки скоро нікому буде платити податки.

ЗУПИНИМО ПОДАТКОВИЙ ТЕРОР!

Партія «Фронт Змін» розпочала всеукраїнську акцію «Зупини податковий терор!».
Її мета - зібрати підписи громадян під вимогою до президента України, аби той вислухав підприємців і знизив податковий тягар. Зокрема, ініціатори виступають проти:

  • збільшення видів і термінів податкових перевірок;
  • фактичного скасування спрощеної системи оподаткування;
  • податків на депозити;
  • запровадження податкових обшуків і допитів;
  • повального введення касових апаратів;
  • п\'ятикратного збільшення штрафів.

Питаннями участі в акції займається координатор напрямку «Підприємницька ініціатива» в УРЯДІ ЗМІН. Зворотній зв’язок: [email protected].

ГЕТЬ ПІЛЬГИ ДЛЯ ЧИНОВНИКІВ!

Арсеній Яценюк переконаний, що справжні реформи слід починати з реформи державного управління і скорочення видатків на нього. Тому політик вніс до парламенту законопроекти, якими передбачено:

  • майже вдвічі (на 4,3 млрд грн) скоротити витрати на утримання президента, парламенту, уряду та всіх інших органів влади;
  • залишити президентові для виконання його повноважень тільки три приміщення: Адміністрацію президента, резиденцію президента і резиденцію для прийому голів іноземних делегацій. Решту 3,5 тис. об’єктів, які перебувають на балансі Державного управління справами, продати на відкритих аукціонах;
  • залишити службові автомобілі тільки членам уряду і головам облдержадміністрацій. Решту майже 12 тис. чиновницьких автомобілів (вартість яких майже 1 млрд грн плюс річне утримання – 1 млрд) продати на відкритих аукціонах;
  • скоротити всі пільги народним депутатам.


Переглядів: 4278
Поширень: 0