У співробітників відділу протидії незаконному відшкодуванню ПДВ та викриття злочинів у кредитно-фінансовій сфері управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області викликали сумніви торговельні операції по купівлі-продажу сільськогосподарської продукції зі столичною фірмою. Оперативні відпрацювання невдовзі показали, що фірма носить всі ознаки фіктивності. Вказаний у документах директор (до слова, раніше судимий за крадіжку) пояснив, що до реєстрації та діяльності фірми не має жодного стосунку і ніяких фінансово-господарських документів не підписував. Між тим торговельні обороти між вінницьким та київським бізнес-партнерами вираховувалися мільйонними сумами.

Кримінальний підтекст оборудки підтвердив обшук за місцем проживання директора підприємства, в ході якого податківці виявили та вилучили оригінали фінансових документів та печатку столичної фірми. Усе це вказує на умисел в ухиленні від сплати податків. Перевірками та відпрацюваннями підтверджено, що сума несплачених податку на прибуток та на податку додану вартість склала понад 6,2 мільйона гривень.

Слідчі податкової міліції порушили відносно вінницького директора кримінальну справу за ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України – ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, що передбачає позбавлення волі терміном від 5 до 10 років із конфіскацією майна. Керівник затриманий і доправлений в ізолятор тимчасового тримання.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3565
Поширень: 0