19 липня в «Укртелекомі» відбулась Всеукраїнська селекторна нарада з питання соціального захисту населення під час оптимізації тарифів на житлово-комунальні послуги і природний газ під головуванням Тарифи ЖКГ піднімуть, але без шкоди простому населеннюВіце-прем’єра України з питань економіки Леоніда Тігіпка. В нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Роман Аксельрод, заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова та начальники відповідних управлінь.

Віце-прем’єр зазначив, що прийняття рішення із оптимізації тарифів вже давно стояло но порядку денному. Водночас він підкреслив, що значно спрощено механізм і процедуру отримання субсидій. Працююча категорія населення, яка може претендувати на субсидію буде надавати лише три документи: заяву, декларацію та довідку про доходи, в той час, як пенсіонери будуть надавати лише заяву та декларацію. Також всім родинам в Україні, які потребують надання субсидії, поштою буде надіслано набір необхідних документів, які варто подати для її оформлення.

В ході наради обговорено і відкриття відповідних call-центрів, які у телефонному режимі мають допомогти і пояснити населенню всі механізми отримання субсидій. Тарифи ЖКГ піднімуть, але без шкоди простому населеннюОкрім цього інформацію можна буде отримати по цілодобовій урядовій «гарячій» лінії за номером 0-800-507-309.

За словами заступника голови облдержадміністрації Любові Спірідонової на території Вінницької області за 6 місяців 2010 року субсидією скористалися 13,5 родин, у 2009 році таку можливість мали 18 тисяч.

Тепер їх чисельність значно збільшиться, переконана Любов Спірідонова. «Оскільки за 6 місяців поточного року видано у вигляді субсидії майже 10 млн. грн., то варто сподіватися що відтепер ця сума подвоїться, тому варто сформувати чіткий прогноз щодо їх видачі» - зазначила Любов Спірідонова, спілкуючись з районними студіями.

«Дійсно, робота має бути системна, зважена, без популізму», - наголосив заступник голови облдержадміністрації Роман Аксельрод. Він звернувся до представників районів та надавачів комунальних послуг, і зазначив, що населення має мінімально відчути підняття цін під час оптимізації тарифів на житлово-комунальні послуги.


Переглядів: 4227
Поширень: 0