Набирає обертів загальнодержавна операція «Бюджет», спрямована на детінізацію вітчизняної економіки та виявлення суб’єктів господарювання, які сприяють підприємствам та фірмам в ухиленні від сплати податків та їх мінімізації.

В рамках операції проведено 22 перевірки суб’єктів господарювання, які умисно мінімізують податкові зобов’язання, за результатами яких до бюджету донараховано 66,5 млн. грн.

Оперативні співробітники головного відділу податкової міліції ДПІ у м. Вінниці викрили директора фірми, який, виконуючи будівельні та ремонтні роботи, умисно не сплачував податки. Сума ухилення, за результатами позапланової документальної перевірки підприємства, склала понад 2 мільйони 700 тисяч гривень.

Податківці вийшли на слід близько 30 фірм і підприємств, які в різний час були клієнтами ділка: як свідчать документи, у когось він виконував ремонтні роботи, комусь стелив тротуарну плитку. Оплата за виконані роботи надходила на банківські рахунки підприємства, звідки директор знімав її готівкою, не сплачуючи податків з операцій. Щоб завищити валові витрати і занизити податковий кредит, вносив до податкової декларації суми коштів, оплачені ним за начебто замовлений товар чи послуги у ряду фірм, тим часом як операції проводилися віртуально – на папері.

На момент візиту податківців у директора були відсутні первинні бухгалтерські документи, що свідчили б про обсяги та фінансовий обіг діяльності його фірми. Сам він узагалі відмовився надавати співробітникам податкової міліції будь-які пояснення з приводу виявлених порушень. Тим не менш, це не звільнило його від відповідальності за умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, що загрожує йому тюремним ув’язненням терміном від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Відносно нього слідчими податкової міліції вже порушена кримінальна справа.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 2996
Поширень: 0