Заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віталій Давиденко, начальник головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Микола Черненко провели прес – конференцію щодо посилення соціального захисту населення області під час оптимізації тарифів на житлово-комунальні послуги і природний газ.

«Захищаючи населення від підвищення цін на газ Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою спростив надання субсидій, а також розширив базу її надання», - зазначила заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова.

Прийняте рішення для надання субсидій компенсує громадянам витрати, які більше 15% (для працюючих родин) і 10% (для непрацездатних і пенсіонерів) відсотків від сімейного бюджету. Раніше ця планка складала 20% і 15% відповідно.

У 2009 році 13,5 тис. вінничан скористались отриманням житлових субсидій, у 2008 році – понад 18 тис. чол.
Урядом значно спрощено умови надання субсидій. Зокрема, скорочено як перелік документів, так і вимоги до отримувачів субсидій. «Так, для непрацюючих громадян (пенсіонерів, інвалідів) достатньо буде заяви та декларації про доходи», - зазначив начальник головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Микола Черненко. Довідку про доходи пенсіонерів самостійно надаватиме Пенсійний фонд, тому таку довідку від пенсіонерів не вимагатимуть. Для працюючих громадян – заява, декларація про доходи і майновий стан, довідка про доходи.

«Громадяни, у яких є поточна заборгованість по квартплаті, також мають право на житлову субсидію. Тобто така заборгованість не є перешкодою для отримання субсидій. Наявність боргу ніяк не впливає на її отримання», - розповів начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віталій Давиденко.

Любов Спірідонова поінформувала також, що ті, хто вже має субсидію, не повинні нікуди звертатися - розмір субсидії буде перерахований автоматично, про що одержувачів субсидій буде поінформовано.


Переглядів: 4620
Поширень: 0