Трохи більше ніж за один рік головний бухгалтер хлібоприймального підприємства на Вінниччині провела в обхід бюджету майже півтора мільйона гривень, які мали надійти до державної казни у вигляді податків на прибуток та на додану вартість.

Щоб не розлучатися з заробленими коштами, посадовець вдавалася до різноманітних бухгалтерських хитрощів. Приміром, умисно занижувала доходи від реалізації товарів, збільшувала балансову вартість запасів підприємства. Або ж і зовсім відображала по бухгалтерському та податковому обліках підприємства безтоварні операції з ремонтних робіт та придбання будівельних матеріалів у кількох фірм із явними ознаками фіктивності.

Протиправна діяльність головбуха призвела до порушення слідчими податкової міліції кримінальної справи за ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України – ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Маніпуляції з податковим законодавством можуть обернутися для бухгалтера реальним терміном позбавлення волі від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3323
Поширень: 0