Основною темою щотижневої оперативної наради цього разу стало питання заборгованості вінничан перед теплопостачальниками. Також мова йшли про розрахунки тепловиків за спожитий газ, які також мають здійснюватись без усіляких затримок.

Проблема заборгованості вінничан перед теплопостачальниками залишається актуальною і влітку. Мешканці не квапляться сплачувати за спожите взимку тепло і на сьогодні загальна сума боргу сягає майже 31 мільйон гривень. Найбільший у місті тепло постачальник КП «Вінницяміськтеплоенерго» недоотримав через несплату 28 мільйони гривень. У підприємства «Маяк» та КП «Вінницяобленерго» ситуація дещо краща, але проблема із боргами також існує.

Не покращується динаміка активності проплат і у цьому місяці. За 10 днів серпня вінничани сплатили лише мільйон гривень. Така невтішна ситуація викликає занепокоєння теплопотачальників та керівництва міста. Перший заступник міського голови Іван Михайлюк розпорядився активізувати роботу із боржниками, в тому числі здійснювати претензійну роботу.

Іван Михайлюк наголосив, що до початку опалювального сезону 2010-2011 років розрахунки населення, інших споживачів та підприємств, які обслуговуються з міського, обласного та державного бюджетів, повинні становити 100%. «Борги повинні бути або реструктуризовані, або ж зафіксовані та розраховані. У іншому випадку будуть подаватись позови до суду, - говорить перший заступник міського голови. - Оскільки тенденції до зниження суми боргу не спостерігається, слід посилити роботу по її ліквідації».


Переглядів: 2866
Поширень: 0