У липні порівняно із червнем загальна сума боргу зменшилась на 2,6 мільйони гривень. А на кінець серпня повністю ліквідували заборгованість 18 підприємств на загальну суму понад 5,8 мільйони гривень.

Ситуацію із ліквідацією заборгованості по зарплаті у місті контролює спеціальна комісія, чергове засідання якої відбулось 27 серпня. Її очолює перший заступник Вінницького міського голови Іван Михайлюк, який зазначив, що заборгованість поступово зменшується, але недостатніми темпами. Саме тому керівникам підприємств, де не виплачується зарплатня, поставлені вимоги повністю погасити борг до грудня поточного року.

Причин, які уповільнюють темпи скорочення заборгованості із заробітної плати по місту Вінниці, є кілька. В тому числі - це несвоєчасні розрахунки із підприємствами за виконані роботи та надані послуги, зокрема, з державного бюджету та від населення, а органи державної виконавчої служби вживають недостатньо заходів щодо виконання рішень суду про стягнення заборгованості перед такими підприємствами. Окрім цього, у Вінниці є і ряд підприємств, які через економічні проблеми нарощують нові борги по зарплаті.

За даними моніторингу станом на 26.08.2010 року в рахунок погашення заборгованості із заробітної плати економічно активними підприємствами міста виплачено більше 60% загального боргу. Загальний залишок заборгованості по зарплаті у Вінниці на сьогоднішній день складає 4,7 мільйони гривень.


Переглядів: 3215
Поширень: 0