Під час наради члени комісії проаналізували стан розрахунків із робітниками на економічно активних підприємствах міста та підвели підсумки ряду необхідних заходів щодо прискорення погашення боргів по зарплаті.

Станом на початок жовтня економічно активним підприємствам обласного центру вдалось зменшити заборгованість із виплати заробітної плати більш ніж на два мільйони гривень. На перше жовтня сума боргу становить майже 7 мільйонів гривень, тоді як на перше вересня вона перевищувала дев\'ять мільйонів.

Що ж стосується заборгованості перед працівниками міських комунальних підприємств, то за місяць вона зменшилась на половину. У вересні сума боргу була 2,4 млн. грн., у жовтні - 1,2 млн. грн. Повністю ліквідовано борги по зарплаті на двох комунальних підприємствах - «ЕкоВін» та «Вінницяміськтеплоенерго».

Окрім моніторингу стану розрахунків підприємств міста із виплати зарплатні, проводяться перевірки усіх підприємств форм власності щодо дотримання чинного законодавства з праці. Крім того, систематично контролюється стан розрахунків із зарплати у ЖЕКах міста.

Під час наради було відзначено, що 25 жовтня в рахунок погашення заборгованості підприємствами міста виплачено ще два з половиною мільйони гривень. Тож станом на кінець жовтня залишок заборгованості по зарплаті на економічно активних підприємствах становить майже п\'ять мільйонів гривень


Переглядів: 3206
Поширень: 0