Другий місяць поспіль податківці Вінниччини перевиконують доведені показники з позитивною динамікою. Так, у жовтні поточного року забезпечено надходження до загального фонду Державного бюджету в сумі 144,3 млн.грн., що майже у 2,1 рази або на 75,3 млн.грн. більше від минулорічних надходжень жовтня та склало 106,3% до плану.

Найвагоміших показників вдалося досягти по акцизному збору з вироблених в Україні товарів. Тут доведені цифри перевиконано майже на 30% (при плані 55,5 млн.грн. до бюджету надійшло 72,1 млн.грн.). Порівняно з жовтнем минулого року ці надходження зросли майже у 6 разів.

Позитивна динаміка (106,9%) спостерігається і щодо забезпечення планових показників з податку на прибуток. Його надходження у жовтні склали 11,7 млн.грн.

Вагоме поповнення відбулося і до загального фонду місцевих бюджетів. 141,9 млн.грн. - саме стільки мобілізовано протягом жовтня поточного року. Приріст до жовтня минулого року склав 23,5% Виконання розрахункової бази ДПА України забезпечено на 107,1%.

Незважаючи на те, що ДПА у Вінницькій області за підсумками роботи 10-ти місяців впевнено тримається у п’ятірці кращих, досягнуті показники із наповнення казни податківці регіону не вважають граничним. Резерви для зростання платежів вони вбачають, в першу чергу, в адмініструванні податку на додану вартість. Його виконання склало 85,8%. Хоча, порівняно з жовтнем минулого року, надходження збільшились на 13,8 млн.грн. або на 32,6%.

Працюють податкові спеціалісти і над скороченням податкового боргу В порівнянні з початком року його вдалося зменшити майже на 1 млн.грн.

Очільник вінницьких податківців переконаний, - конструктивний діалог слід вести лише з тими, хто хоче чесно виконувати свої обов’язки – сплачувати податки. Проте, не всі хочуть дотримуватися такої позиції. Тож для них податкова стає на заваді. За 10-ть місяців поточного року податківцями області встановлено 47 фактів необґрунтованої заяви на відшкодування ПДВ на суму 42,6 млн.грн. З незаконного обігу вилучено товарів на суму 26 млн.грн., у т.ч. алкогольних напоїв – на 7,3 млн.грн., тютюнових виробів – 56,8 тис.грн., спирту – 1,7 млн.грн., паливно-мастильних матеріалів – 2,5 млн.грн., інших товарів – на 14,5 млн.грн.

Виявлено 3 конвертаційних центри, по яких стягнуто коштів на суму 603 тис.грн., вилучено 174 тис. грн. готівки, на розрахункових рахунках заблоковано грошові кошти на суму 93,6 тис.грн., накладено арешт на майно організаторів на суму 1,6 млн.грн.


Переглядів: 3092
Поширень: 0