Співробітники Управління державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС України у Вінницькій області викрили посадових осіб одного з молокозаводів Вінницької області, які в 2008 році на підставі неправдивих відомостей в банківській установі незаконно отримали та не повернули кредит у сумі 6 мільйонів 400 тисяч гривень.

Посадові особи даного підприємства на розгляд кредитного комітету однієї з банківських установ міста надали неправдиву інформацію щодо фінансового стану підприємства. Надані неправдиві фінансові звіти за 2006-2007 роки про результати діяльності заводу призвели до неправильної оцінки кредитним комітетом банку фінансового стану позичальника та надання кредиту для придбання цілісного майнового комплексу у сусідній області для розширення виробництва молочної продукції.

Таким чином, посадові особи молокозаводу завдали банківській установі збитки в особливо великих розмірах.

За даним фактом слідчим відділом УМВС у Вінницькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2, ст. 222 Кримінального кодексу України - «Шахрайство з фінансовими ресурсами».


Переглядів: 2893
Поширень: 0