Цього місяця, у зв\'язку із закінченням року, було прийнято рішення про перенесення засідання комісії на початок місяця, аби до кінця грудня керівники підприємств, які мають заборгованість перед своїми працівниками, виплатили у повному обсязі заробітну плату.

За даними моніторингу, очікувана заборгованість із виплати зарплати станом на початок грудня становить 7 млн. 658. тис. грн., що майже на 155 тис. грн. більше у порівнянні з попереднім місяцем. В цілому, порівняно із початком 2010 року заборгованість скоротилась на чотири мільйони гривень або ж на 35%.

Протягом листопада економічно активні підприємства в рахунок погашення заборгованості із виплати заробітної плати виплатили майже 780 тис.грн. Крім того, повністю виплатили зарплату працівникам на 14 підприємствах. Тим не менш, економічно активні підприємства Вінниці упродовж минулого місяця наростили борги по зарплаті на суму 934,6 тис.грн., в тому числі на трьох підприємствах з\'явилась новоутворена заборгованість у сумі 139,1 тис. грн.

Підприємства державної форми власності станом на 1 грудня заборгували своїм працівникам понад півтора мільйони гривень. Проте, у порівнянні із січнем 2010 року заборгованість державних підприємств скоротилась на 918,7 тис. грн. або на 37% .

Заборгованість підприємств комунальної власності зменшилась у порівнянні з попереднім місяцем на 73 тисячі гривень і станом на 1 грудня її сума становить більше мільйона гривень

Районними управліннями праці і соціального захисту населення здійснюється постійний моніторинг стану розрахунків підприємств міста із виплати заробітної плати. Проведено 203 перевірки дотримання чинного законодавства з праці на підприємствах міста усіх форм власності, надано 709 рекомендацій; за результатами проведених перевірок матеріали по 34 підприємствах передані до органів прокуратури, по 21 - до територіальної Державної інспекції праці у Вінницькій області. За підсумками проведених спільних перевірок складено 48 протоколів про адміністративне правопорушення.

Під час засідання комісії перший заступник міського голови Іван Михайлюк повідомив, що наявність заборгованостей по заробітній платі свідчить про недостатню та неякісну роботу керівників підприємств. «Сьогодні питання №1 для вас, як керівників підприємств та організацій, має бути виплата заборгованості по зарплаті у повному обсязі, - зазначив Іван Михайлюк. - Ви маєте час до кінця поточного року ліквідувати заборгованість, інакше за підсумками наступної комісії керівникам, які не виконають доручення, загрожує кримінальна відповідальність за порушення чинного законодавства з праці».


Переглядів: 2974
Поширень: 0