За словами першого заступника голови облдержадміністрації Валерія Коровія, зокрема проекти стосуються Бабинського цукрового заводу щодо виробництва етанолу, а також модернізації Вінницького олієжирового комбінату.

Також Валерій Коровій повідомив, що наразі в області працює три проектних групи, головне завдання яких отримання дозволів на будівництво птахокомбінату (Миронівський птахокомбінат) та пташників. Попередня сумарна вартість даного інвестиційного проекту – 950 млн. євро., а сам проект розрахований на 6 років.

- Перша проектна група працює по напрямку будівництво птахокомбінату, який буде мати три поточних лінії і це буде найбільше підприємство у Європі, - пояснив перший заступник губернатора. -  Друга проектна група працює в межах міста Ладижин біля села Оляниці. Мова йде про будівництво комбікормового заводу та маслоекстраційного заводу. У Тростянецькому, Бершадському, Гайсинському та Тульчинському районах працюють проектні групи по розміщенню ще додатково 20 пташників. Завдання цих проектних груп - отримання дозволів на будівництво, аби на початку 2009 року розпочати будівництво паралельно птахокомбінату та пташників.

Крім того, у місті Ладижин майбутні інвестори вже придбали квартири на суму більш ніж 3 млн. грн. для тих працівників, котрі будуть працювати в рамках реалізації даного проекту, повідомив Валерій Коровій.


Переглядів: 3717
Поширень: 0