Держінспекція з контролю за цінами відстежує роздрібні ціни в найбільших закладах торгівлі області та перевіряє крупні оптово-роздрібні підприємства з реалізації продуктів харчування. Також будуть проводитись позапланові перевірки суб’єктів господарювання у сфері торгівлі.

За даними моніторингу Держінспекції цін, з 30 листопада по 30 грудня у роздрібній торгівлі відбулось зростання ціни на борошно-круп’яну та молочну продукцію. Фахівці пояснюють: свою справу зробив передсвятковий ажіотаж на ринку продовольства. Окрім того, однією з причин називають недоліки в організації торгівлі національними торговельними мережами. Політика накопичення товарів на центральних складах з її подальшим розповсюдженням по регіонах викликає штучний дефіцит і підвищений попит. Разом з тим, асортимент у таких супермаркетах складається переважно з товарів, вироблених поза межами Вінниччини, відповідно й дорожчих. У зв’язку з цим влада працює над забезпеченням прямих поставок продтоварів від підприємств-виробників на усі продуктові ринки та найбільші заклади торгівлі.

Окрему увагу влада приділяє недопущенню необґрунтованого зростання ціни на хліб. «Монополіст з виробництва хліба диктує ціну у Вінницькій області, проте робота в цьому напрямі ведеться, і думаю, що ми знайдемо варіанти для зниження цін», - зазначив Микола Джига.

Станом на сьогоднішній день, повідомляє Держінспекція цін, спостерігається тенденція до зниження роздрібних цін на масло вершкове, борошно та деякі інші продукти.

Також для попередження безпідставних стрибків цін на продовольчі товари облдержадміністрація пропонує виробникам соціально значущих продуктів харчування та підприємцям, що їх продають, укласти меморандум про співробітництво на 2011 рік.

 


Переглядів: 2939
Поширень: 0