Вінницькі тепловики у лютому недоотримали три мільйони гривень з державного бюджету за послуги, надані мешканцям, які користуються пільгами та субсидіями. Окрім цього, борги самих мешканців перед КП «Вінницяміськтеплоенерго» залишаються значними і становлять більше сорока мільйонів гривень, а тариф за теплопостачання, у зв\'язку з подорожчанням газу, став збитковим. Така ситуація гальмує розрахунки постачальників тепла перед НАК «Нафтогаз України» за спожите блакитне паливо та значно ускладнює їх роботу.

Загалом, усі теплопостачальні підприємства України з 1 жовтня 2010 року заборгували ДК "Газ України" за спожитий природний газ 4,19 мільярди гривень. Вінницькі підприємства, які забезпечують споживачів теплом та гарячою водою, у цьому місяці розрахувались за газ також не в повному об\'ємі, а лише на 40 відсотків. Тому перший заступник міського голови Іван Михайлюк звернувся до керівників цих організацій з тим, щоб вони віднайшли можливості здійснити проплати за блакитне паливо. Про це він, зокрема, говорив 9 лютого на черговій нараді із керівниками теплопостачальних організацій.

Окрім цього, на нараді мова йшла про тарифи, які мають бути економічно обґрунтованими. На сьогоднішній день, після підвищення ціни на газ, підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» працює собі у збиток. Порівняно із іншими містами України у Вінниці вартість тепла утримується на середньому рівні. Щодо інших підприємств-надавачів послуг, то, приміром, тарифи на водопостачання та водовідведення у місті над Бугом одні з найнижчих у державі. Як і тарифи на утримання будинків (квартплата), але у Вінниці вони ще й побудникові і нарахування здійснюються за фактично надані послуги, не перевищуючи граничні тарифи.


Переглядів: 3303
Поширень: 0