На засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради, яке відбулось 10 лютого, було затверджено звіт начальника фінансового управління Наталії Луценко щодо виконання міського бюджету у 2010 році.

Минулого року головний фінансовий документ країни було затверджено із значним запізненням. Саме тому міський бюджет було прийнято лише у травні. Але, незважаючи на це, у виконанні доходів та видатків бюджету спостерігаються досить позитивні зміни. Зокрема, у 2010-му за рахунок власних і закріплених доходів та за рахунок трансфертів з держбюджету на 21% збільшились доходи загального фонду.

Основним бюджетоутворюючим податком залишився податок з доходів фізичних осіб, від якого надійшло майже 340 мільйонів гривень. Другим за обсягом джерелом наповнення казни є плата за землю. Активізували свою роботу у минулому році і державтоінспектори. До бюджету за рахунок адміністративних штрафів надійшло більше семи мільйонів. У 2010 році зросли також видатки бюджету і склали більше 900 мільйонів гривень.

Міський голова Володимир Гройсман зазначив, що минулого року була проведена досить значна робота щодо виконання міського бюджету. «Незважаючи на пізнє прийняття бюджету, нам вдалось забезпечити планомірне наповнення міської казни, - говорить очільник міста. - Відтак ми забезпечили стабільну роботу кожної галузі».


Переглядів: 3081
Поширень: 0