Про це повідомив начальник управління комунального майна Ігор Шутак. За його словами, готель мали продати з аукціону ще торік. Утім, на приватизацію об’єкт не пішов — у мерії вирішили замінити спосіб приватизації з аукціону на викуп. В оренду планують віддати і земельну ділянку на острові Кемпа, якщо, звісно, управління охорони навколишнього середовища погодить технічну документацію.

— Більшість об’єктів, запланованих до продажу у 2007 році і не приватизованих з поважних причин, приватизують у 2008 році, — каже Ігор Шутак. — Усього за минулий рік приватизовано 37 об’єктів. Спочатку було заплановано отримати від приватизації вісім мільйонів гривень, але згодом ми цю суму скоригували до 16 мільйонів гривень.

У бюджет розвитку Вінниці перераховано 12 мільйонів гривень. Це — дещо менше, аніж розраховували. Оскільки не вдалося продати всі заплановані під приватизацію об’єкти. Серед них і готель „Південний Буг”, і земельна ділянка на острові Кемпа, і міське комунальне підприємство „Спеціалізоване ремонтно-будівельне управління”.

— Є ряд проблем, які стримують процес приватизації, — уточнює Ігор Шутак. — Інколи БТІ під час виготовлення інвентарних справ виявляє, що окремими орендарями здійснюється забудова без дозволу відповідних служб. А це призводить до призупинення процесу приватизації. Існує проблема і з виведенням із житлового фонду приміщень, непридатних для проживання. Тобто, це підвали та старі приміщення.

Зняли із земельних аукціонів торік, за рішеннями судів, земельну ділянку на Соборній (навпроти АТС), а також — земельну ділянку по вулиці Ватутіна (автовокзал „Східний”). На них в управлінні комунального майна покладали великі надії, розраховуючи отримати пристойні суми до міського бюджету.

У 2008 році, за словами Ігоря Шутака, планують продати з аукціону 10 приміщень, а на 16 нададуть право викупу. В основному, це вбудовані і підвальні приміщення. Із них найменше, за адресою Соборна, 81, викупить фізична особа (площа приміщення до 9 квадратних метрів, а найбільше — цокольне приміщення на вул. Фрунзе (майже 432 квадрати)— товариство з обмеженою відповідальністю.


Переглядів: 4204
Поширень: 0