Нарада відбувалася з керівниками профільних управлінь та з представниками підприємств боржників.

Відповідно до постанови Верховної Ради України від 17.12.2010 року № 2806-VI «Про погашення заборгованості із заробітної плати» перед органами виконавчої влади та місцевого самоврядування поставлено завдання забезпечити погашення заборгованості з її виплати працівникам підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності протягом першого кварталу 2011 року.

Раніше створена за дорученням голови облдержадміністрації робоча група дала певні позитивні результати, але є і такі підприємства, які не відреагували на це завдання.

Станом на 1 квітня 2011 року урядове засідання у повному обсязі виконано у 8 районах, де повністю розрахувались з боргами. У 20 районах погасили заборгованість на економічно активних підприємствах.

Протягом березня в рахунок заборгованості виплачено 3,9 млн. грн.. заробітної плати або 18,7% до минулого місяця. Повністю ліквідовано заборгованість на 17 підприємствах, у тому числі: «Південьзахідшляхбуд» (1296 тис. грн.), ВАТ «Ладижинський завод селікатної цегли» (715,7 тис. грн.), ТОВ «ВАЗ» (205,2 тис. грн.), ЖЕК № 10 (110, 9 тис. грн.)

За даними щоденного моніторингу, підтвердженого керівниками місцевих органів влади, сума невиплаченої заробітної плати працівникам підприємств та організацій на 1 квітня 2011 року становила 17,4 млн. грн., що на 18,7%(3998,2 тис. грн.) менше ніж у відповідному періоді 2010 р.

У структурі загальної суми боргу 37,4 % (6,5 млн. грн.) припадає на економічно активні підприємства, 51,2% (8,9 млн. грн.) – на суб’єкти господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, решта – 10,9% (1,9 млн. грн.) на економічно неактивні підприємства, тобто ті, які призупинили свою виробничо-господарську діяльність у 2010 і попередніх роках.

Залишаються значними суми заборгованості із заробітної плати на економічно активних підприємствах Вінницького та Липовецького районів та у містах: Вінниця, Жмеринка, Могилів-Подільський, Ладижин та Хмільник. Також виявлено новоутворену заборгованість на підприємствах Тростянецького, Літинського, Хмельницького, Погребищенського районів, якої не було на початок поточного року.

Підсумовуючи проведену нараду Іван Мовчан наголосив, що усі питання стосовно боргів мають бути вирішеними в 10 денний термін. Відповідні служби мають чітко контролювати ситуацію, а у разі невиконання доручення відповідальність будуть нести безпосередньо керівники районів.


Переглядів: 3540
Поширень: 0