Директор будівельної фірми у Вінниці знайшов спосіб заробити кілька мільйонів гривень, не вклавши у справу жодної копійки. Для цього підприємливому бізнесмену-будівельнику достатньо було отримати 7 мільйонів гривень бюджетних коштів у вигляді тендеру на реконструкцію спортивних майданчиків та стадіонів у навчальних закладах України та Вінниччини зокрема.

Для проведення робіт директор закупив необхідні комплектуючі за готівку і за найнижчими цінами в різноманітних торговельних точках. Натомість за документами закупівля проводилася в єдиної західноукраїнської фірми і за значно вищими розцінками. Цей факт встановили співробітники відділу по боротьбі з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, податкової міліції Вінниччини в ході проведених оперативних заходів. З’ясували вони й те, що фірма ця має всі ознаки фіктивності, за місцем реєстрації відсутня, а отже була інструментом для виведення коштів у тіньовий обіг. Крім того, директор фірми для виконання робіт залучав інших суб’єктів господарювання, укладаючи договори субпідряду. Втім, у своїх свідченнях директори навчальних закладів, де вінницькі будівельники уже встигли провести реконструкцію, запевнили, що роботи фірма проводила самотужки.

Встановлено, що шляхом проведення фінансових маніпуляцій із державними коштами директор фірми умисно ухилився від сплати до бюджету податків на прибуток та на додану вартість на загальну суму більше 2,2 млн. грн. слідчими податкової міліції відносно керівника порушена кримінальна справа за ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України, що передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 4587
Поширень: 0