На Вінниччині податківці викрили директора фірми, який сприяв великому підприємству в ухиленні від сплати податків

Кримінальною справою за фактом ухилення від сплати податків обернулася закупівля електропобутової техніки для 40-річного директора приватного підприємства на Вінниччині. Проста на перший погляд торговельна операція насправді мала куди більш глибоке злочинне коріння.

Партія світильників на суму більше 5 мільйонів гривень була закуплена у луганської фірми. Однак за оперативною інформацією податківців, угода виконувалася лише на папері, позаяк східноукраїнська фірма-продавець має всі ознаки фіктивності. Іншими словами, кошти пішли не на закупівлю товару (відповідно, сума включається до складу витрат і податки з неї не сплачуються), а виведені в тіньовий обіг.

Далі – більше. В ході подальшого розкриття міжрегіональної злочинної схеми співробітники підрозділу протидії злочинам у кредитно-фінансовій сфері податкової міліції Вінниччини вийшли на слід підприємства, що об’єднує мережу магазинів по торгівлі господарськими та будівельними товарами в Україні. З’ясувалося, що саме йому вінничанин сприяв в ухиленні від сплати податків до бюджету – виступив ланкою у ланцюгу виведення коштів у тіньовий обіг.

Слідчі податкової міліції вже розслідують скоєний злочин. Директору вінницького приватного підприємства за «посередницьку допомогу» також доведеться відповідати – відносно нього порушена кримінальна справа за ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України – ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Сума несплачених податків за начебто закуплені світильники разом зі штрафними санкціями склала понад 2 млн. грн. За рішенням суду керівника заарештовано.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3510
Поширень: 0