Керівники підприємств, які заборгували своїм працівникам заробітну плату, пояснювали причину виникнення боргу та визначалися із графіками погашення цієї заборгованості. Загалом, станом на 25 липня залишок заборгованості економічно-активних підприємств із виплати зарплатні складає понад 2 мільйони гривень.

Заборгованість економічно активних підприємств міста із виплати заробітної плати станом на початок липня склала майже 3,3 млн. грн., що на 2 млн. 274 тис. грн. менше, ніж на початку поточного року (у січні підприємства заборгували зарплатню у сумі 5,5 мільйонів гривень). На 25 економічноактивних підприємствах Вінниці зарплата виплачується несвоєчасно (на початок року таких підприємств було 37).

Борг із виплати заробітної плати підприємств комунальної власності на 1 липня склав більше мільйона гривень, а підприємств державної власності - 394,7 тис. грн. і зменшилась на 859,7 тис. грн. В той же час збільшилась заборгованість на приватних підприємствах. На початок липня на цих підприємствах борг із виплати зарплатні був 2 мільйони 43 тисячі гривень, тоді як у червні ця цифра становила майже 1,9 млн. грн.

Заступник міського голови Валерій Коровій під час засідання зазначив, що та робота, яка виконувалась щодо ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати, має бути доведена до логічного завершення. «На економічно-активних підприємствах заборгованості по заробітній платі не повинно бути, - зазначив Валерій Коровій. - В іншому випадку, в рамках тих повноважень, які на сьогоднішній день є у органів місцевого самоврядування, справи будуть передаватись до відповідних органів. До Дня міста керівники підприємств-боржників повинні у повному обсязі виплатити заробітну плату своїм працівникам».

Про найбільшу заборгованість із виплати заробітної плати у липні прозвітували підприємства ТОВ «Вінницький проектний інститут+», ТОВ «Управління механізації шляхового будівництва», Мастер КП, Вінницький інститут МАУП. Продовжують нарощувати заборгованість такі підприємства, як ТОВ «Мангуст-Альфа», ТОВ «Управління механізації шляхового будівництва» та інші. Повністю розрахувалися із своїми працівниками підприємства ПП «Мешканець», підрозділ «Пристань Вінниця», ВАТ «Київський річковий порт», ЗАТ НВФ «Елекомс».


Для забезпечення контролю за погашенням заборгованості із зарплати здійснюється щоденний моніторинг. За його даними, станом на 25 липня в рахунок виплати боргу по зарплаті підприємствами міста виплачено 986,1 тис. грн. від загального боргу економічно активних підприємств. Залишок заборгованості із виплати заробітної станом на 25 липня складає 2311,6 тис.грн.


Переглядів: 4845
Поширень: 0