Фонд Східна Європа та Координатор проектів ОБСЄ в Україні надали грант Вінницькому обласному відділенню Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму $22 721.

В рамках проекту Вінницького відділення Спілки в м. Бар буде відкрито центр «Золоте кільце Поділля», де можна буде дізнатись про туристичні принади регіону, маршрути та садиби, які готові прийняти туристів. Також буде створено «Південно-західну ремісничу артіль», де працюватимуть народні майстри, а також колишні безробітні, яких в рамках проекту навчать народних ремесел, зокрема традиційної для Вінниччини клембівської вишивки, бубнівського гончарства, могилів-подільсьскої витинанки та писанки. Організація також проведе навчання з азів сільського зеленого туризму для керівників туристичних об’єктів та власників садиб Вінниччини. Проект охопить 5 районів області: Барський, Жмеринський, Могилів-Подільский, Шаргородський та Ямпольский.

З 2003 року Фонд Євразія—засновник Фонду Східна Європа—та Координатор проектів ОБСЄ в Україні через програму «Місцевий економічний розвиток» вклали понад $750 000 у гранти та проекти технічної допомоги в 14 областях України та АР Крим. Мета програми—сприяти розвитку місцевої громади через налагодження співпраці громади, влади та бізнесу.


Переглядів: 2990
Поширень: 0