Майже один гектар землі, яка використовувалась дитячим оздоровчим санаторієм ім. М.Коцюбинського на Старому місті, було передано для дачного будівництва з порушеннями, повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області по результатах перевірки додержання вимог природоохоронного та земельного законодавства на території м. Вінниці при вилучені та передачі у власність земель рекреаційного призначення.

В повідомленні говориться, що посадові особи управління земельних ресурсів Вінницької міської ради підготували дані проекти рішень виконкому та сесії міської ради без погодження органів контролю та проведення обов"язкової землевпорядної експертизи. Відтак дії цих посадовців кваліфіковано як зловживання службовим становищем. За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.2. ст.364 КК України.

-Так, нам відомо про цю ситуацію, але дії наших працівників були в межах закону, - повідомив заступник міського голови з правових питань Володимир Слишинський. – Подані на розгляд міської ради та виконкому документи були підготовлені належним чином. і підстав сумніватися в їх достовірності не було. Позаяк все ж порушено кримінальну справу, то ми зацікавлені в тому, щоб слідство було проведено неупереджено, об»єктивно, з дотриманням усіх норм закону.

Від редакції.
Пікантність ситуації в тому, що зазначені прокуратурою погодження подають в органи місцевого самоврядування самі заявники. І якщо це хтось із них підробив підписи чи ж якісь землевпорядники перевищили свої повноваження в «приватному порядку», кримінальна справа буде перекваліфікована. Але проти кого? В прокуратурі наразі утримались від розголошення прізвищ даних забудовників. Нагадаємо лише, що подібні випадки вже мали місце у Вінниці і доволі відомий у місті фальсифікатор таких документів досі знаходиться в розшуку і бігах.


Переглядів: 3331
Поширень: 0