Web-камери, які функціонують вже місяць у Вінницькій міській раді, обіцяють замінити на кращі. Наразі дві з них в оn-line режимі показують центральний вхід міськради та майбутній Майдан незалежності, де проводяться будівельні роботи.

Дивіться посилання: 
http://www.vmr.gov.ua/info.aspx?langID=1&pageID=35184

За подіями у місті можна спостерігати просто сидячи вдома, працюючи на роботі, чи під час відпочинку на Гаваях. Аби лише комп’ютер під руками був та Інтернет не підвів.

- Це перші дві web-камери, які призначені для загального доступу мешканців та всіх охочих. Одна направлена на площу Майдан незалежності, а інша показує центральний хол міської ради, - розповідає директор Департаменту інформаційних технологій Олександр Риженко. - Але ми плануємо їх замінити на інші, у яких технічні можливості кращі. Спостерігати за подіями на цих web-камерах може будь-хто і будь-де. Бо інші, які є у міськраді, а це більше 20 камер спостереження, 16 з яких встановлено лише у “Прозорому офісі”, призначені для внутрішнього користування і встановлені, щоб забезпечувати безпеку роботи міськради.

Для Вінниці, як і для інших міст Європи, web-камери — не новина. Є ще ті, які показують набережну біля КФ “Roshen”, сквер Козицького і проспект Космонавтів (від ТК“Укртелеком” ).

Дивіться посилання:
- http://webcams.ukrtelecom.ua/cams?id=537
- http://webcams.ukrtelecom.ua/?id=58

- Я завжди телефоную подрузі, коли гуляю у сквері Козицького, привіт їй передаю, в оn-line режимі. А те що прямо із сайту міської ради можна побачити майбутній Майдан незалежності — це, думаю, цікаво, - ділиться вінничанка Катерина. Наприклад, я бачу, що за день зроблено, о котрій годині будівельники прийшли на роботу і коли її завершили.

Такі камери у майбутньому нададуть змогу споглядати за подіями та урочистостями, які відбуваються в центрі міста.


Переглядів: 22715
Поширень: 0