Цьогоріч у Вінниці досить активно здійснюється робота по приведенню до належного вигляду вулиць обласного центру. Спочатку у місті було знесено поодинокі МАФи, які були розташовані в різних районах міста (вул. Фрунзе, Свердловський масив тощо). Наступним об\'єктом стала вулиця 50-річчя Перемоги, де спочатку було засипано котлован, що кілька років стояв на розі вулиці, потім демонтовано магазинчики та кафе, які були розміщені від площі Перемоги до ринку «Світанок». Одразу після демонтажу МАФів у цьому районі, розпочались роботи і на площі Героїв Сталінграду (зокрема, на тролейбусній зупинці Залізничного вокзалу у напрямку міста). Таким чином, вигляд залізничного вокзалу, одного із головних «воріт» нашого міста, матиме більш охайний вигляд.

Мешканці та гості міста пам\'ятають стан цієї території, коли функціонували кафе і магазини, - їх зовнішній вигляд насторожував, санітарні вимоги не дотримувалися, холодильне обладнання знаходилось прямо на тротуарі, що заважало людям. Крім того, мали місце прецеденти з правопорушенням, оскільки особи напідпитку з\'ясовували стосунки безпосередньо у «забігайлівках» або ж поблизу них, що створювало незручності для вінничан та гостей міста, які очікували громадський транспорт на зупинці. Власникам цих кафе та магазинів було запропоновано провести реконструкцію їх МАФів відповідно до діючих норм. Проте, бажання змінювати ситуацію на краще у підприємців не було. Тому було прийнято рішення про демонтаж МАФів на площі Героїв Сталінграду.

За словами директора департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради Сергія Кудлаєнка, реконструкція площі проводиться досить жваво. «Для того, аби не створювати незручностей мешканцям та гостям обласного центру, зону реконструкції на зупинці огороджено парканом, за яким ведуться відповідні роботи, - говорить Сергій Кудлаєнко. - Площу буде приведено до належного вигляду, тут також буде облаштовано зупинку».

Однак, впорядкування площі не обмежиться лише знесенням МАФів. Як повідомив Сергій Кудлаєнко, тут також буде впорядковано торгівлю сільгосптоварами із землі на ринку «Привокзальний-2» та торгівлю газетами та журналами із так званих розкладушок. «На сьогоднішній день створено робочу групу, до складу якої входять представники усіх служб, які мають відношення до контролю за якістю та санітарними вимогами до продукції на ринках, - зазначив директор департаменту адміністративних послуг. - Спеціально для сільгоспвиробників ринок «Привокзальний-2» із безкоштовними для дачників місцями розпочинає свою роботу не о 7:00, як то було раніше, а о 4:00 ранку. Для адміністрації ж ринку ми дали двотижневий термін для наведення порядку у торгівлі на ринку. У разі, якщо ніяких зрушень не відбуватиметься, ми будемо змушені застосовувати запобіжні заходи, в тому числі і накладення штрафних санкцій».

Що ж стосується торгівлі періодичними виданнями із розкладушок, то міська влада, за словами Сергія Кудлаєнка, дійшла згоди із підприємцями, які займаються реалізацією друкованої продукції на площі Героїв Сталінграду. Останні погодились привести до належного стану свої торгівельні місця та замінити розкладушки на сучасні прилавки. Якщо така практика сприйматиметься позитивно, то робота по приведенню до належного вигляду місць торгівлі газетами та журналами буде продовжена по усьому місту.


Переглядів: 4269
Поширень: 0