У літній період через місто проїжджає багато легкових авто. І за їх участю теж трапляються ДТП. Особливо у серпні, оскільки багато людей в цей час їдуть на відпочинок.

Основними причинами аварій залишаються наїзд на пішохода, перевищення швидкості і недотримання правил дорожнього руху. Це підтверджує начальник ДАІ УМВС України у Вінницькій області Павло Солоненко. І наголошує, що найнебезпечнішими днями тижня є п’ятниця, субота і неділя.

- Особливо з 18 до 24 години. Інколи в дощову погоду водії більш уважніші, ніж у спекотний день, - говорить Павло Солоненко. - А зараз у літній час трапляються ДТП за участю водіїв, які транзитом проїжджають через Вінницю, наприклад, з Немирова у Літин. І коли ми запитуємо, чому ж водій поїхав центром, а не об’їзною дорогою, то у відповідь чуємо: “...бо окружною — на 22 км більше їхати”.

У центрі міста дороги хороші, світлофори у вечірній час працюють в режимі жовтого мерехтіння. І так скорочують шлях. Тому ДАІ підготувала листа на ім’я міського голови Володимира Гройсмана, щоб на засіданні Координаційної ради з безпеки дорожнього руху вжити заходи і обмежити транзитний рух через місто, переглянути роботу світлофорів у місті Вінниця.

Довідка:
За дев’ять днів серпня — кількість ДТП з потерпілими зросла на 26%, на 40% (з постраждалими), якщо порівнювати з таким же періодом минулого року. Хоча, якщо брати сім місяців 2011 року, то зменшилась кількість ДТП на 16 %, на 15 % (з потерпілими), а загиблими на 21%.


Переглядів: 3511
Поширень: 0