Упродовж першого півріччя 2011 року підрозділи Вінницького міського управління УМВС України у Вінницькій області здійснили низку організаційно-профілактичних заходів, спрямованих на попередження, розкриття та розслідування злочинів, припинення нелегального обігу наркотиків і зброї тощо. Питома вага скоєних злочинів в порівнянні з даними 2010 року зменшилась і складає 49,3 % проти 54,0%. Про це йшлося на черговому засіданні виконкому міської ради 18 серпня, де слухався звіт начальника Вінницького міського управління УМВС України у Вінницькій області Юрія Куцого про стан боротьби із злочинністю протягом першого півріччя поточного року. Крім того, під час засідання членами виконкому було схвалено проект рішення міської ради стосовно звільнення від сплати земельного податку Державного підприємства «Вінницький авіаційний завод» та Державного територіально-галузевого об’єднання «Південно-західна залізниця».

Як повідомив начальник міського управління УМВС України у Вінницькій області Юрій Куций, в цілому в обласному центрі сьогодні спостерігається тенденція до покращення ситуації. Статистика свідчить, що зменшується кількість таких злочинів як навмисні вбивства (5 проти 9 в 2010 році); тяжкі тілесні ушкодження (цьогоріч зареєстровано 8 проти 13 в минулому році); крадіжки державної або колективної власності (42 проти 56 в минулому році) та квартирні крадіжки (147 проти 229 в 2010 році). «Із загального масиву нерозкритих злочинів минулих років за звітний період розкрито - 166, із них 38 тяжких та особливо тяжких, 3 тяжких тілесних ушкоджень, 12 пограбувань, 72 крадіжки приватного майна громадян, у тому числі 11 квартирних крадіжок, сім незаконних заволодінь транспортним засобом та одне тілесне ушкодження середньої важкості, - говорить Юрій Куций. – Із 195 злочинців, які перебували у розшуку, затримано 75».

За звітній період також порушено понад 200 кримінальних справ, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків (проти 185 в минулому році), виявлено 9 наркопритонів (в 2010 році – 10), задокументовано 80 фактів збуту наркотичних засобів (в 2010 році – 74), проведено 20 оперативних закупівель. З незаконного обігу вилучено більш ніж п’ять кілограмів наркотичних та психотропних речовин. Крім того, завдяки профілактичній роботі серед неповнолітніх, зменшилась кількість скоєних ними злочинів. Якщо у першому півріччі 2010 року правопорушень, скоєних підлітками, було майже сто, то цьогоріч цифра зменшилася до 54.

Міський голова Володимир Гройсман зазначив, що керівники райвідділів міліції мають навести порядок на своїх територіях. «Особливо це питання стосується стихійної торгівлі, оскільки там може продаватися усе, що завгодно – починаючи від самогону і завершуючи отрутою. – говорить очільник міста. – Я прошу звернути на це особливу увагу і вжити відповідних заходів».

Також під час засідання члени виконкому розглянули проект рішення, у відповідності до якого пропонується звільнити від сплати земельного податку до кінця поточного року два підприємства - державного підприємства «Вінницький авіаційний завод» та державного територіально-галузевого об’єднання «Південно-західна залізниця». ДП «Вінницький авіаційний завод» тривалий час було збитковим, що призвело до процедури банкрутства. Наразі ж ситуація на підприємстві докорінно змінюється. Підприємство перебуває у стадії санації, інвестором та санатором виступає потужне акціонерне товариство «Мотор Січ», яке є одним з найбільших підприємств по випуску авіаційних двигунів. На сьогоднішній день вже погашено 890 тисяч гривень боргу по заробітній платі, створено 50 робочих місць, у найближчих планах – забезпечення робочими місцями ще 117 працівників.

В даний час підприємство задіяне в ремонті 10 вертольотів Мі-2, надходять замовлення на ремонт іншої авіаційної техніки, формується пакет замовлень на найближчий період. Співпраця «Вінницького авіаційного заводу» з ПАТ «Мотор Січ» передбачає в недалекому майбутньому створення потужного платоспроможного підприємства та випуск першого вітчизняного вертольоту. На думку головного фінансиста Вінниці Наталії Луценко, надання пільг по сплаті земельного податку дасть можливість підприємству розвиватися, створювати нові робочі місця та сплачувати податки до бюджету.

Інше підприємство, яке також планується звільнити від сплати податку за землю, ДТГО «Південно-західна залізниця» на території міста представлено 11 підрозділами, які за рік сплачують до бюджету 302 тисячі гривень земельного податку. «На сьогоднішній день «Південно-західна залізниця» здійснює перевезення пільгових категорій громадян як в далекому, так і приміському сполученні, - говорить Наталія Луценко. - Проте, втрати підприємству за рахунок субвенції з державного бюджету компенсуються на рівні 20 відсотків. У І півріччі поточного року по місту Вінниці перевезено 715 тисяч пільгових категорій пасажирів на суму 2821,5 тис. грн., з яких відшкодовано лише 608,3 тис. грн.».

«На сьогоднішній день авіаційній завод знаходиться у стадії підйому, і те, що ми внесемо пропозиції міській раді щодо звільнення від сплати земельного податку, буде для підприємства однозначно позитивним, - підсумував Володимир Гройсман.Це підприємство активно розвивається, а «Південно-західна залізниця» сьогодні виконує серйозні завдання по перевезенню пасажирів у приміських маршрутах. Я вважаю, що підтримка цих підприємств буде досить доречною і своєчасною».

 


Переглядів: 4326
Поширень: 0