Працівники УДСБЕЗ УМВС у Вінницькій області затримали за підозрою у хабарництві інженера-бригадира комунального підприємства міжрайонного бюро технічної інвентаризації Вінницької обласної ради .

Посадовець займався обліком та контролем за виконанням технічних завдань, визначенням вартості виконаних робіт, а також мав право посвідчувати достовірність даних інвентаризаційних справ та технічних паспортів на об’єкти нерухомості. Свої службові повноваження чоловік оцінив у 15 тисяч гривень, вимагаючи таку суму матеріального заохочення у громадянки за сприяння останній в оформленні технічної документації на приміщення чотирьох ферм.

Під час передачі коштів у службовому кабінеті посадовця затримали «на гарячому». Мічені грошові купюри з надписом «хабар» стали речовим доказом у порушеній відносно працівника БТІ (бюро технічної інвентаризації) кримінальній справі за ознаками ч. 2 ст. 368 КК України. За вимагання та одержання хабара службовою особою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Переглядів: 4074
Поширень: 0