Вона створена до 20-ї річниці незалежності України, покликана привернути увагу громадськості до історії нашого краю новітньої доби, розповісти про нелегкі часи становлення ринкової економіки, представити на огляд відвідувачів музею матеріали про найбільші підприємства регіону, славетні колективи і відомих земляків.

Відкривав виставку Академічний Вінницький муніципальний хор ім. Газінського.

Розповідь про життя області у 1990-2000 – ті роки представлено крізь призму історії становлення та функціонування найбільш відомих в Україні та за її межами промислових підприємств: «Кристал», «Nemiroff», «Авіс», «Сперко Україна», «Roshen» фабрика «Володарка», агро формувань «Кряж», «Ольгопіль» та інших.

Окремі комплекси присвячено видатним митцям, імена яких пов’язані із Вінниччиною: письменнику Анатолію Гарматюку, фотохудожнику Миколі Гнисюку, археологу Івану Зайцю, режисеру Федору Верещагіну, диригенту Павлу Муравському та Віталію Газінському.

Про творчий шлях та здобутки спортсменів нашого краю розповідає стенд з інформацією про вінницьких акробатів, переможців на чемпіонатах світу та Європи, мистецькі колективи: народний ансамбль танцю «Барвінок» та камерний хор «Вінниця».

Висвітлено в експозиції і розвиток медицини, освіти, відродження духовності за роки незалежності.
Завершується експозиція стендом «Від виборів до виборів», у якому представлено матеріали з історії політичного життя останніх років.

«Виставка «Вінниччина за роки Незалежності» буде періодично оновлюватися з метою відображення музейними засобами найбільш знакових подій сьогодення краю.

До Дня Незалежності України бібліотека-філія ім. Т.Г.Шевченка оформила тематичну виставку "Земля Вітчизни квітни і живи".

До цієї знаменної дати колектив Вінницької ОУНБ ім. К.А.Тімірязєва підготував низку заходів, інформація про які представлена на її сайті.

22 серпня 2011 р. у холі бібліотеки відбувся прес-тур для представників засобів масової інформації, присвячений 20-річчю Незалежності України.

У програмі прес-туру – ознайомлення із загальнобібліотечною книжково-ілюстративною виставкою «Україна: шлях до себе. Здобутки і перспективи». В експозиції представлені книги, періодичні видання, мистецькі альбоми, що розкривають перебіг подій української історії з її трагедіями, перемогами і прорахунками, надіями і розчаруваннями, нездоланною вірою в майбутнє, а також кращі зразки українського друку. Увагу відвідувачів та мас медіа привернуть книги про видатних історичних постатей в українській історії.


Переглядів: 4435
Поширень: 0