У свій День народження Вінниця стане музичним містомЦьогоріч темою свята обрана музика - і вона лунатиме звідусіль. Організатори свята, - виконавчий комітет Вінницької міської ради, - запрошують на традиційний вінницький карнавал, який цього року буде музичним, послухати музику різних жанрів та взяти участь у різноманітних конкурсах і розвагах на музичну тематику, які відбуватимуться на інтерактивних майданчиках у центральній частині міста. Гарний настрій даруватимуть зіркові гості - гурти «С.К.А.Й», «НеДіля», «ТНМК», зіркове подружжя Антіна Мухарського та Сніжани Єгорової, Джамала, Діана Арбєніна та гурт «Ночные Снайперы».

В останні роки вже стало традицією, що День міста кожного року має свою тему. Згадаймо, як два роки тому Вінниця у День свого народження стала містом танців - і усі любителі потанцювати навчалися на майстер-класах з хіп-хопу, брейк-дансу, бальних та інших сучасних танців від визнаних майстрів цієї справи. Торік вінничани та гості міста згадували історію Вінниці. А цьогорічне свято пройде під знаком музики, яка завжди дарує людям настрій, натхнення та енергію. Відкриття свята відбудеться о 13:50 на оновленому Майдані Незалежності. Звідси по головній вулиці міста стартує інтерактивна карнавальна хода музичних виконавців різних напрямків разом із танцювальними колективами. Планується, що цього разу у дійстві вперше будуть задіяні пересувні платформи. Наприклад, платформа «Янгол-охоронець» презентуватиме класичну музику. Сам автомобіль буде оформлений у вигляді хмаринки з куполами та прикрашений білими кульками із золотистими стрічками. А скрипалі у білому вбранні та дітки, одягнені у янголят, стануть, так би мовити, анотацією інтерактивного майданчика «Вінницька симфоманія» на Майдані Незалежності, де, по завершенню карнавалу, Державний естрадно-симфонічний оркестр України даруватиме вінничанам неперевершені зразки класичної симфонічної музики та сучасних естрадних композицій. «Дерево роду», «Місто, яке воно є» та інші тематичні платформи презентуватимуть інші жанри музики, якими з 15-ї години вінничани зможуть насолодитись на площі Театральній, у парку ім. Горького та біля башти у сквері Козицького.

Так, на романтичному вінницькому «Парижі» відбудеться концерт альтернативної музики «Кохання в стилі рок» за участю гуртів «НеДіля» та «С.К.А.Й». Городяни і самі зможуть тут вдосталь поспівати, ставши учасниками конкурсної програми «Караоке в стилі реп». А ще - побачити виступи брейк-денсерів, велофристайлерів та джамперів. У сквері Козицького муніципальний естрадно-духовий оркестр «Він Бенд», ансамбль «Джазова атмосфера» та вірменська співачка Лаура Марті презентуватимуть програму «В джазі тільки вінничани». А у центральному парку культури та відпочинку ім. Горького зіркове подружжя Сніжани Єгорової та Антіна Мухарського покаже фольклорно-гумористичне шоу «Сільський гламур», під час якого відбудеться показ мод, виставка авторських картин подружжя, і, звісно ж, лунатимуть музика і пісні Антіна та Сніжани.

Головна ж подія першого дня святкування як завжди відбуватиметься на площі Василя Стуса. Тут о 19:30 розпочнеться вечірнє шоу «Зіркова брама» за участю Джамали, гуртів «ТНМК», «Ночные Снайперы» та Діани Арбєніної. Завершиться свято музичним феєрверком.

«Все, що буде відбуватись у Вінниці 10 вересня, буде пов\'язано з музикою. Ми цього року обрали саме таку тему святкування, адже музика - це життя. Під час святкування буде лунати музика у різних стилях. Головне те, що ми будемо намагатись зробити свято інтерактивним і цікавим, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - Хочу підкреслити, що, продовжуючи традицію проведення міських свят в новому форматі, День міста - це свято без алкоголю і без політики. І ми розраховуємо на розуміння в цьому плані і закликаємо усіх утриматись від непотрібної політичної активності і дати можливість людям спокійно відпочити і відсвяткувати день рідного міста».

Наступного дня, 11 вересня, святкування Дня Вінниці продовжиться ювілейним V Міжнародним ВІННИЦіАнським фестивалем комедійного та пародійного кіно. Планується, що на церемонію нагородження переможців фесту до Вінниці завітають наші добрі знайомі Борис Грачевський, Давид Черкаський, Анатолій Борсюк та інші зіркові гості.

«Цього року ми підтримали загальну ідею проведення Дня міста, тому наш фестиваль можна назвати музичним кінофестивалем, адже всі артисти, яких ми запросили до Вінниці, повинні будуть співати. Зокрема, це стосується і заслуженого артиста Радянського Союзу Еммануїла Віторгана, і всім відомого актора та барда Микити Джигурди. Хедлайнером церемонії нагородження переможців фестивалю стане виступ нашого українського актора Олексія Горбунова та його гурту», - розповідає організатор ВІННИЦіАнського кінофестивалю Євген Майданик.

Цього року на участь у фестивалі подали заявки понад 100 робіт з 5 країн світу (Україна, Росія, Білорусь, Молдова, Німеччина). Оргкомітетом було відібрано 28 робіт, які боротимуться у 4 номінаціях: "Авторський фільм", "Анімаційний фільм", "Відеокліп" та "Смішне, але інше". Усі бажаючі можуть переглянути конкурсні відеоматеріали на сайті http://vinnician.org/?q=node/14 . Цьогоріч роботи оцінює журі, яке складається із представників 8 країн світу. Зокрема до його складу потрапили президент асоціації "КВК України" Михайло Агранат, поет-пародист Віктор Байрак, відомий одеський сценарист Олександр Бабич, відомий знавець "Що? Де? Коли?" Борис Бурда, арт-директор телеканалу "1+1" Роман Дерига, капітан команди КВК "Дівчата з Житомиру" Марина Поплавська, популярний телеведучий та екс-КВКашник Євген Чепурняк та інтерконтинентальний чемпіон з боксу по версії WBA, вінничанин В\'ячеслав Узєлков.

Генеральний партнер свята - благодійний фонд Петра Порошенка.


Переглядів: 10545
Поширень: 0