Фестиваль проходитиме 24-25 вересня у концертній залі ВОДТРК «ВІНТЕРА». Порадувати вінничан і гостей міста цього року приїдуть музичні професіонали з дев’яти країн світу: Росії, Австрії, Бразилії, Іспанії, Франції, Польщі, Японії, США, України. Не обійдеться подія і без сюрпризу — вперше на сцені фестивалю виступатиме діджей Містер Крайм (DJ Krime), який є учасником квінтету «FUTURETHNO» (Польща — Україна).

На подію запрошено два муніципальних оркестри. Це оркестр з Сергієво-Посадська (Росія) під керуванням заслуженого артиста Росії Владислава Кадерського, який є водночас і диригентом легендарного Державного камерного оркестру джазової музики імені О. Лундстрема. І єдиного в Україні Вінницького муніципального джазового оркестру «Він Бенд» (художній керівник та головний диригент заслужений діяч мистецтв України Сергій Отюгов).

Вперше в Україні виступить проект «РУДІ БЕРГЕР ДУО» у складі Руді Бергера (скрипка, Австрія) і Фабіано Чагаза (гітара, Бразилія). А один із всесвітніх брендів, який є давнім і надійним партнером фестивалю, презентує проект під назвою «Зіркові Діалоги». Його унікальність полягає в тому, що впродовж одного концерту глядачі почують квартет з країни висхідного сонця - «Юко Окамото квартет» (Японія) та дует Олег Бутман і Наталія Смірнова (Росія). Де у виступах звучатиме рояль.

А в якості експерименту, напередодні відкриття цьогорічного фесту, вінницька міська рада за підтримки організаторів фестивалю проведе конкурс молодих джазових виконавців. Професійне журі і фестивальні продюсери з’ясують: зацікавленість музичної молоді у джазовому мистецтві, рівень фахової підготовки як самих виконавців, так і їхніх викладачів, знання джазової музичної літератури, уміння виступати соло та в ансамблевих колективах.

Окрім музичної програми усі бажаючі зможуть взяти участь у конкурсі на кращі ідеї з ребрендінгу «Міжнародних днів джазової музики». Його основною метою є осучаснення «обличчя» найстарішого в Україні музичного фестивалю. Переможці отримають «Абонемент почесного глядача фестивалю» на концерти наступних п’яти років. (Детальніше про цей конкурс читайте на офіційному сайті фестивалю)

Програма фестивалю:

24 вересня
15:00 “ДЖАЗ-ДЕ-ПАРІЗ” (безкоштовно)
16:00 – «Руді Брегер Дуо» (Австрія – Бразилія) за участі першої джазової скрипки світу Руді Бергера (20 грн.)
18:15 – Тріо «JEREZ TEXAS» в якому мотиви фламенко Рікардо Естіви переплетені зі співучою віолончеллю Метью Саліо (Іспанія – Франція) (20 грн.)
20:30 – «FUTURETHNO» та Тріо Артура Дуткевича (Польща)(30 грн.)

25 вересня
14:00 – «ДЖАЗ-ДЕ-ВІННИЦЯ» (безкоштовно)
15:00 – Джаз-бенд міста С.Посад (10 грн.)
17:30 – Квартет Юко Окамото (Японія) та О. Бутман, Н. Смірнова (Росія) (50 грн.)
20:30 – квартет Абрахама Бартона (40 грн.)

Для того, щоб оформити попереднє замовлення достатньо зателефонувати за номером (+ 380 432) 690-025 і залишити наступні дані:

• прізвище
• ім\'я
• контактний номер
• бажану кількість запрошень.

На кожен концерт необхідно замовити окреме запрошення. Працівник зафіксує Ваші дані та повідомить номер замовлення, кінцеву дату і час отримання запрошень.


Переглядів: 12502
Поширень: 0