Працівники відділу ветеринарної міліції спільно з працівниками СЕС та співробітниками Управління по боротьбі з економічними злочинами нещодавно на території області проводили перевірку молочної галузі. Особлива увага приділялася дотриманню ветеринарно-санітарних вимог, щодо заготівлі та перевезення молока автошляхами. На Вінниччині сьогодні функціонує 18 молокопереробних підприємств та 552 молокоприймальних пунктів. Правоохоронці перевірили діяльність 19 пунктів та 5 підприємств.

Як повідомив начальник відділу ветеринарної міліції УМВС Павло Дармограй, під час проведення заходів було виявлено ряд порушень, а саме : заготівля молока без відповідно обладнаних пунктів, перевезення без відповідних документів, відсутність медичних книжок у заготівельників та водіїв, відсутність санітарних паспортів на молокоцистерни. Щоб дослідити якість та безпечність молока, частину молоковозів направили на дослідження до лабораторій ветеринарної медицини.

За результатами перевірок правоохоронці призупинили діяльність 4 молокоприймальних пунктів  На одному з пунктів було виявлено зберігання майже 18 тисяч літрів молока без будь-яких документів.

Наразі за порушення ветеринарного законодавства, щодо заготівлі та перевезення молока, до адміністративної відповідальності було притягнуто 41 особу, в тому числі 12 посадовців.


Переглядів: 3574
Поширень: 0