4 вересня, у Вінниці, яка вважається кондитерською столицею Східної Європи відкрито набережну Рошен та унікальний світло-музичний фонтан, який за технічними характеристиками можна порівняти лише з найвідомішим у світі фонтаном в Дубаї. Але навіть він дещо поступається цьому чудовому поєднанню людської фантазії та технічних можливостей, бо будувався в комфортних умовах і є статичним. На відміну від нього, український фонтан є плавучим судном, розташованим у воді живої річки – Південний Буг.

Півтора роки, поки йшло будівництво, вінничани спостерігали чарівне перетворення місця, яке старші люди пам’ятають як так званий острів Кемпа, закинутий, небезпечний, темний район. В неділю це оновлене квітуче місце, де з приємністю можуть провести час від найменшого до найстаршого, було відкрито офіційно.

В історії України - це єдиний соціально-культурний проект такого масштабу, який було повністю реалізовано за рахунок інвестицій приватного інвестора. Фонд Петра Порошенка взяв на себе усі витрати з реконструкції набережної Рошен довжиною 700 м, встановив нову мережу освітлення та здійснює облаштування прилеглої території площею 16,5 кв.м. Загальна вартість проекту Набережної Рошен і Фонтана перевищує 70 млн.грн.

На берегах Південного Бугу, мабуть ніколи не було так людно, як під час святкового концерту на честь відкриття набережної, адже зібралось понад 70 тисяч городян та гостей міста. Для того, щоб усі бажаючі змогли подивитися відкриття, довелось підганяти спеціальні авто з екранами, вмикати трансляцію відкриття на площах Вінниці, та в барах і ресторанах, які теж в результаті були переповнені.

Розпочинаючи святкування, керівники міста та області відзначили, що подібне диво може і повинно стати прикладом для кожного бізнесмена та підприємця. Що це унікальний вклад в інфраструктуру та імідж міста Вінниці як нової столиці фонтанів.

Сергій Татусяк, Петро Порошенко, Микола Джига, Володимир Гройсман

За словами голови Вінницької облдержадміністрації Миколи Джиги, це нагода сказати, що Вінниччина має одного з найкращих інвесторів. Голова обласної ради Сергій Татусяк сказав, що така подія, як створення унікального культурно-розважального комплексу є суттєвим кроком у всю ту євроінтеграційну роботу, яку веде фонд Петра Порошенка і обласна рада.

Мер міста Володимир Гройсман зазначив, що набережній присвоєно ім’я Рошен рішенням міської ради. І це означає, що народне визнання увічнило те добре, що робить ця корпорація для міста.

Вечірнє шоу о сьомій вечора розпочав інструментальний гурт Симфоманія. За ним виступали гурт Мандри, народна артистка України Оксана Білозір та гурт ТІК.

Фонтан відкрив сам Петро Олексійович. У своєму привітальному слові він відзначив, що захоплений тим, як багато людей прийшло спостерігати народження нового фонтану. Ще більше його вразило те, що вінничани дуже гарно поводились навіть за такого скупчення народу. «Я не бачив жодної цигарки, жодної пляшки пива, жодного гнівного слова не чув. Зате стільки усмішок одночасно я, мабуть, не бачив ще ніколи у житті».

«Це фонтан, подарований усьому місту, сказав Петро Олексійович, - і кожному його мешканцю. І він є символом того, що мрії на краще завжди збуваються».

Після промови Петро Порошенко пройшов до пульта запуску фонтана, і почалось неймовірне дійство. Усі присутні нарешті побачили фонтан, який протягом півгодини дивував публіку, під музику та у супроводі лазерних променів виконував власну шоу-програму. Фіналом шоу став святковий феєрверк.

Починаючи з 5 вересня і до самих морозів фонтан працюватиме кожного дня з 12:00 до 22:00.


Переглядів: 32284
Поширень: 0