10 вересня силами наших пластунів та вінничан буде проведене "Пластове містечко" в рамках якого будуть акції "Домінація", "Вчимо історію разом" та Пересувна експозиція «Пласт – український скаутинг».

Просимо всіх мобілізуватись, допомогти і залучити до того своїх друзів )

1) Мета заходу "Домінація": Ознайомити громадськість з історією гербів українських міст, об’єднати українців навколо державних символів, ознайомити громадськість з діяльністю організації Пласт.

Суть заходу: Пластуни на центральних площах міст складають великий тризуб з 95 великих фігур доміно. На фігурах замість звичних чорних цяток зображенні герби різних українських міст та селищ міського типу. Завданням гри полягає у тому, щоб з цих фігур перехожі спільно з пластунами склали один великий державний герб України – тризуб.

Ця дія означає, що незалежно від міст – ми всі є українцями. Для дітей, що складатимуть український герб, розміщуватиметься банер-підказка, який показує як має виглядати майбутнє зображення.

Висота тризубу становить – 12 м., ширина – 7, 5 м.

2) Мета заходу "Вчимо історію разом": Зацікавити підростаюче покоління вивчати славні сторінки української історії, ознайомити громадськість з Пластом, створити інформаційний привід для висвітлення у ЗМІ.

Суть заходу: Пластуни на центральних площах своїх міст складають велику пазл-гру (6 Х 3 метри – 135 пазл-фігур) із зображенням українського війська різних часів. До цього процесу за допомогою роздачі листівок члени Пласту долучають звичайних перехожих.

 


 


Переглядів: 10929
Поширень: 0