На черговому засіданні виконавчого комітету міської ради, яке відбулось 8 вересня, одне з основних питань стосувалось діяльності органів самоорганізації населення міста. Про цьогорічну роботу голів квартальних комітетів та самої Асоціації органів самоорганізації населення звітувала її голова Наталя Панчук.

На сьогоднішній день Асоціація органів самоорганізації населення об\'єднує 16 квартальних комітетів та 8 комітетів мікрорайонів, на території яких проживає понад 80 тис. мешканців. Переважну більшість жителів приватного сектору турбують питання підключення їх помешкань до централізованої системи водопостачання та водовідведення. А також - ремонт дорожнього покриття, знесення аварійних дерев, ремонт та очищення криниць загального користування  освітлення вулиць, транспортне забезпечення та інше. Для покращення умов життя мешканців приватного сектору члени Асоціації розробили план розвитку органів самоорганізації населення на майбутні 4-5 років.

Починаючи з 2007 року, за рахунок співфінансування робіт здійснено поточний ремонт 32-х вулиць; очищено та відремонтовано 44 криниці загального користування; зрізано 68 аварійних дерев; ліквідовано 40 стихійних сміттєзвалищ та інше.

У 2011 році мешканці приватного сектору зібрали 2,5 млн. грн. для співфінансувння робіт по каналізуванню їхніх вулиць. Стосовно асфальтування, то за 4 роки мешканці зібрали 900 тис. грн. на капітальний ремонт асфальтного покриття вул. Димитрова, Тельмана, 1-ого провулку. Д. Нечая, Топольського, пров. Л.Українки, А. Медвідь.

Протягом останніх років в приватному секторі налагоджено роботу по вивезенню твердих побутових відходів. КУП «Ековін» з допомогою підтримки голів квартальних комітетів протягом 2010 - 2011 років змінили підхід до форми оплати за вивіз ТПВ - введено систему розрахунку по абонентським книжкам. Регулярно проводяться рейди по контролю за санітарним станом прибудинкових територій, надано більше 3000 приписів, видано 22 тис. пам\'яток про порядок утримання садиб в приватній забудові. Мешканці приймають активну участь у проведенні двомісячників санітарної очистки територій.

З настанням осені квартальні комітети разом із районними адміністраціями та інспекцією по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста розпочали роботу по недопущенню спалювання листя. Кожної осені мешканці приватного сектору активно починають спалювати опале листя, гілля та сміття, що заборонено законодавством. За таке адміністративне порушення мешканці можуть сплатити штраф від 340 до 1360 гривень. Чим активніше падатиме листя з дерев, тим інтенсивніше працюватимуть робочі групи на вулицях міста і відслідковуватимуть порушників.


Переглядів: 4555
Поширень: 0