Вінницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало КП «Вінницяоблводоканал» на 17 тис. грн за зловживання монопольним становищем.

Як повідомили у прес-службі відділення АМК у Вінницькій області, водоканал надавав населенню та ОСББ послуги з централізованого водопостачання та водовідведення на підставі договорів приєднання. Натомість, зі споживачами мають укладатися договори, оформлені на основі відповідного типового договору, як передбачено правилами надання цих послуг.

При цьому в договорі приєднання окреслена незначна кількість обов\'язків водоканалу. І не вказано, що виконавець зобов’язується надавати зазначені послуги споживачеві вчасно, безперервно та відповідної якості. Там також відсутні умови, що чітко передбачають порядок, якість, інформування щодо послуг, усунення аварійних ситуацій, відшкодування збитків споживачу, здійснення перерахунків за ненадання або неналежне надання послуг тощо.

У них також зазначалось, що підприємство має право призупинити надання послуг споживачу без попередження та не несе відповідальності за наслідки, якщо послуги, які водоканал надав, неоплачені. А ця умова суперечить чинним нормативним документам у сфері водопостачання та водовідведення.

Таким чином КП «Вінницяооблводоканал» - відповідач - визнав порушення і зобов’язався сплатити штраф до державного бюджету. Нині підприємство приводить договори зі споживами послуг у відповідність до вимог законодавства.


Переглядів: 5125
Поширень: 0