Спеціальні ігрові уроки та конкурси вирішили проводити навіть для самих маленьких - першокласників, щоб дітлахам було простіше запам\'ятати прості, але настільки життєво важливі правила.

У Вінницьких школах ДАІ проводить уроки з безпеки дорожнього руху

Все тому, що вересень дуже непростий місяць з точки зору безпеки. Закінчилися відпустки і канікули, на дорогах знову з’явилося багато транспорту. Саме тому, щоб зберегти дитячі життя, у перший місяць нового навчального року проходить Всеукраїнський рейд «Увага! Діти на дорозі!»

У Вінницьких школах ДАІ проводить уроки з безпеки дорожнього руху

За словами начальника обласної ДАІ Павла Слоненка, забезпечення безпеки дітей є пріоритетним напрямком роботи служби. Тому під час проведення конкурсу - рейду інспектори відвідують усі школи, щоб навчати дітей Правилам дорожнього руху. Але, як свідчить аналіз дорожньо-транспортних автопригод, недостатньо навчити дитину перед тим, як перейти дорогу, подивитися зі сторони в сторону. Занадто багато непередбачених ситуацій чекає дітей на дорозі, і треба, щоб дитина в них орієнтувалася, і чим раніше тим краще. Тому заняття проводяться з найменшими школярами і першокласниками. З ними займаються інспектори, проводячи різноманітні вікторини та бесіди, під час яких діти вчаться орієнтуватися у дорожньому вирі транспорту, а ще отримують «Азбуки дорожнього руху» з Правилами дорожнього руху, розроблені Вінницькою Державтоінспекцією.

У Вінницьких школах ДАІ проводить уроки з безпеки дорожнього руху

Такі заходи у вигляді веселої гри допомагають дітям краще запам’ятовувати нескладні, але такі важливі для них правила безпеки. Ними охоплені усі школи обласного центру. Кожного дня інспектори ДАІ відвідують по декілька навчальних закладів, загалом побували вже у п’ятнадцяти школах міста. До кінця рейду «Увага! Діти на дорозі!» міліціонери відвідають усі інші. Головна їхня мета не допустити дорожніх автопригод за участю дітей.


Переглядів: 4956
Поширень: 0