13 вересня в Іллінецькому районі з пневматичної гвинтівки було поранено 4 – річну дівчинку. Як з’ясувалося, постріл випадково зробив її шестирічний брат.

Сьогодні дитина перебуває у районній лікарні і її стан задовільний. Ця подія сталася близько 15 години в будинку, що належить бабусі дітей. Їхні батьки в цей час були на роботі. Літня жінка залишила дітей без нагляду на хвилину, щоб принести до хати води і в цей час в будинку пролунав постріл. Хлопчик, як з’ясувалося, знайшов під ліжком пневматичну гвинтівку і випадково натиснув на спусковий гачок. Маленька кулька потрапила його сестричці в шию. Поранення виявилося не смертельним, але спричинило крововилив. Дитину незабаром відвезли у районну лікарню і надали першу допомогу.

Сьогодні за цим фактом проводиться розслідування. Пневматична гвинтівка, як стало відомо, належить сину господарки. З батьками дітей та їхньою бабусею правоохоронці провели профілактичну бесіду і попередили про відповідальність, яка передбачена чинним законодавством за невиконання обов’язків по догляду за дитиною.

Як повідомила виконуюча обов’язки начальника відділення кримінальної міліції у справах дітей УМВС Ольга Телепенко, сьогодні нажаль непоодинокі випадки, коли залишені без нагляду малолітні діти знаходять та вживають лікарські препарати, отруйні речовини та алкогольні напої. Все це, як правило, приводить до тяжких наслідків. В серпні минулого року в одному з мікрорайонів Вінниці четверо хлопчиків віком від 5 до 11 років знайшли саморобний вибуховий пристрій і привели його в дію. Наслідком цих подій стало те, що одна дитина залишилася на все життя інвалідом.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей постійно проводять рейди та відвідують неблагополучні родини. За неналежне виконання батьківських обов’язків передбачена адміністративна відповідальність, а якщо це спричинило тяжкі наслідки то і кримінальна. Так з початку року на території Вінницької області було виявлено 13 фактів злісного невиконання батьківських обов’язків і за усіма цими фактами були порушенні кримінальні справи . Відповідно до ст.166 Кримінального кодексу за такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.


Переглядів: 4336
Поширень: 0