Вінницькі чиновники вже вп’яте сіли за парти муніципального університетуМинулого тижня в Міському палаці мистецтв «Зоря» стартував п\'ятий сезон Програми перепідготовки та підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування Вінницької міської ради «Муніципальний університет». Перше заняття нового навчального року для працівників мерії вже за традицією провів міський голова Володимир Гройсман.

П\'ятий рік поспіль працівники виконавчих органів міської ради мають змогу відвідувати навчання за Програмою «Муніципальний університет», яка була запроваджена у 2007 році. За допомогою цієї програми працівники муніципалітету підвищують свою кваліфікацію, отримують актуальну інформацію та відповіді на питання, що стосуються підвищення ефективності роботи усіх структурних підрозділів міської ради та покращення якості надання послуг населенню міста.

Лише за минулий навчальний рік було проведено близько 10 курсів лекцій за програмою психологічної допомоги, навчальних занять та тренінгів для посадовців стосовно змін чинного законодавства, ділової української мови тощо. Крім того, минулого року проводились додаткові курси занять для керівників комунальних підприємств міста (навчання з приводу актуальних змін законодавства, психологічні лекції з приводу прийому громадян та їх звернень) та навчання для співробітників Інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста. Крім того, керівники та юристи комунальних підприємств міста за допомогою занять «Муніципального університету» підвищували рівень знань з приводу складання адміністративних протоколів.

Цьогоріч «Муніципальний університет» буде проводитись із врахуванням усіх проблемних питань та слабких місць, виявлених під час реорганізації міської ради та атестації посадових осіб, яка проходила у березні поточного року. Програмою передбачено навчання керівників структурних підрозділів, тренінги для новопризначених співробітників міськради, заняття для інших посадовців тощо. Крім того, цього року для чиновників, які бажають підвищити свій рівень знань англійської мови, будуть проводитись відповідні заняття. Серед інших новацій - програма психологічної допомоги посадових осіб Департаменту праці і соціального захисту населення, які здійснюють прийом громадян та їх звернень; навчання для керівників комунальних підприємств міста; заняття для посадових осіб, що будуть долучені до розробки та впровадження міжнародних програм та проектів тощо.

Вінницькі чиновники вже вп’яте сіли за парти муніципального університетуВідкриваючи п\'ятий рік навчання за Програмою перепідготовки та підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування Вінницької міської ради «Муніципальний університет», міський голова Володимир Гройсман підкреслив, що роль кожного працівника в мерії є дуже важливою. «Якщо в цілому ми зможемо з вами побудувати таку систему, за якою від спеціаліста до керівника буде якісна робота, яка буде націлена не на процес, а на його результат, ми отримаємо зовсім нову якість виконання завдань. - говорить очільник Вінниці. - Ми повинні бути вимогливими до наших працівників і колег, але ми маємо не тільки вимагати від них роботу, а й повинні максимально навчити тим новітнім підходам, тим знанням, які для них є необхідними для якісної роботи».

Цьогоріч до навчання працівників мерії будуть залучатися і запрошені лектори, які допоможуть підвищити якість роботи усіх структурних підрозділів мерії. «Я хочу, щоб ми максимально якісно розвивались, але для цього ми повинні самі бути якісними, ініціативними і здатними вирішувати ті завдання, які перед нами сьогодні стоять. - зазначив Володимир Гройсман. - І дуже важливо, щоб усі ми, виконуючи свою роботу, пропускали крізь себе усе те, що сьогодні відчувають люди».


Переглядів: 5732
Поширень: 0