В повідомленні «Прокуратура Вінницької області захищає інтереси держави у сфері земельних відносин» говориться, що Вінницьким окружним адміністративним судом задоволено позов прокуратури Вінницької області до Вінницької міської ради щодо скасування рішення, яким, без зміни цільового призначення, передано в оренду одному із акціонерних товариств 0,2 га землі для будівництва автозаправки.

Якщо ж торкнутись деталей, то йдеться про наступне. Ще в 2004 році Вінницька міська рада тодішнього скликання вклала угоду з одним підприємцем про оренду до 2014 року ділянки землі по вул. 30-річчя Перемоги. Тоді ж нею (підприємицею) був підготовлений проект будівництва сервісного центру обслуговування автомобілів.

Але в 2005 році СПД відмовляється від своїх планів і переуступає право оренди землі разом із вже готовою проектною документацією компанії «Галнафтогаз». Відтоді прокуратура і оспорює це рішення на тій підставі, що компанія, як новий орендар, мала повторно оформити і проектну документацію.

Принагідно слід нагадати, що губернатор Вінниччини Микола Джига на своїй прес-конференції у вересні говорив, що 70% засіяної землі у «тіні», - незрозуміло чиї і хто на них заробляє. Далеко ходити за прикладом не треба – поля біля Ксаверівки Вінницького району. Тож слід тепер чекати від прокуратури оперативного розвитку «земельного» питання.

 


Переглядів: 5076
Поширень: 0