Найбільш креативними командами було визначено:

  • "Подоляни", "Міми проти СНІДу", "Сучасні піонерки".

Найбільшу кількість балів отримали команди:

  • "Квазіброід", "Ulik team", "Тіп-Топ", "Борис Бурда".

В результаті відповідей на додаткові питання в реалі, визначено переможців.

I місце отримала команда "Квазіброід" (капітан Антон Булгаков).
II місце команда "Ulik team"(капітан Михайло Гранік).
III місце команда "Тіп-топ"(капітан Юрій Левченко).

Найбільш креативною за підсумками голосування в реалі Народного журі на Майдані було визнано команду "Міми проти СНІДу" (капітан Рябушев Андрій).

В результаті роботи апеляційної комісії задоволена апеляція команди "This is хорошо" і вона отримає додатковий приз! Апеляційною комісією визначено, що інші похибки не вплинули на підсумки конкурсу.

З командами переможцями оргкомітет зв\'яжеться у вівторок для отримання призів. Сьогодні на цій сторінці будуть опубліковані фотографії команд, які були зроблені при реєстрації.

Оскільки такий захід проводився вперше в Україні, то мали місце певні технічно-організаційні проблеми, повязані з неочікувано великою кількістю учасників.

Приносимо вибачення і компенсацією за незручності буде СУПЕР Флеш ВЕЧІРКА!!!
Інформацію про вечірку буде незабаром надіслано учасникам конкурсу.

Питання, які прозвучали під час «Флеш WiFi»

1. Відомо, що у Вінниці знімалося декілька художніх фільмів. Один із дитячих фільмів, який вийшов на екрани в 60-х роках минулого століття, за однойменним оповіданням відомого російського письменника Носова став бестселером всього Радянського Союзу. Він знімався майже повністю на вулицях Вінниці.

Запитання: Як прізвище головного героя цього фільму?

Відповідь. В 60-роках у м.Вінниці майже всі сцени відомого фільму знімалися на вулицях міста Вінниці. Знімала компанія Мосфільм. В 1964 році кінострічка вийшла на екрани. Фільм був знятий за однойменним оповіданням Носова «Пригоди Толі Клюквіна»

Правильна відповідь: Клюквін.

2. Всім відомо, що у Вінниці в різні часи створювалися засекречені військові об\'єкти. Світову славу має ставка Гітлера під Вінницею. Але вже до появи цього об\'єкту, у м. Вінниці був побудований ще один засекречений військовий , але радянський підземний об\'єкт.

Запитання: Прізвищем якого відомого радянського головнокомандувача називають цей військовий підземний об\'єкт місцеві жителі?

Відповідь:

В 30-х роках в м. Вінниці поблизу Південного Бугу зі сторони вул.Свердлова прямо в скелі були побудовані засекречені військові об\'єкти. Підземні ходи проходили під річкою П.Б. На даний час цю територію місцеві жителі називають ставка Ворошилова.

Правильна відповідь: Ворошилов.

3. В 1919 році у Вінниці тимчасово розміщувався уряд УНР під головуванням С.Петлюри. Він зайняв одну із центральних будівель у центрі міста.

Запитання: Яка назву мав заклад, який функціонував у цьому будинку до розміщення уряду УНР?

Відповідь: В 1919 р- уряд УНР С.Петлюри використовував будівлю за сучасною адресою по вул.Соборна , До того часу це був готель «Савой».

Правильна відповідь: Савой

4. Відомо, що у Вінниці трамвай з\'явився одним із перших із числа українських міст. І тому історично  вінницька трамвайна лінія вужча, ніж у решті міст колишнього Радянського Союзу. Наша лінія така як і в решті європейських міст - 1000 мм. Саме тому у нас є можливість використовувати швейцарські трамваї.

Запитання: Скільки українських міст, окрім Вінниці, мають таку саму вузьку колію?

Відповідь: Історично вузька трамвайна колія була створена і функціонує в містах, де трамвай з\'явився першим (окрім Вінниці): Львів, Житомир, Євпаторія.

Правильна відповідь: три

5. 2 роки назад м.Цюріх, подарував місту Вінниця трамваї марки Карпфен та Міраж. Кожен вагон має свій оригінальний тризначний номер. За ініціативою Молодіжної ради один з трамваїв був переобладнаний в екскурсійний трамвай-кав\'ярню, якому дали назву «ВЕЗУНЧИК». Запитання: Який номер вагону цього трамваю?

Відповідь: щасливим вагоном став вагон під номером 233.

Правильна відповідь - 233

6. В різні часи назву Вінниці писали по-різному. Так само по різному робився і переклад назви.

В 2010 році постановою Кабінету Міністрів України було затверджено переклад та транскрипцію назв міст на англ. мові, в тому числі була затверджена назва Вінниці англійською мовою.

Запитання: Запишіть правильну назву міста англійською мовою відповідно до затвердженої постанови .

Правильна відповідь - Vinnytsia

7. Вінниця має побратимські стосунки з Бірмінгем -США , Пітерборо - Великобританія, Кельце - Польща, Бурса - Туреччина, Рибниця - Молдова, Ліпецьк - Росія. Запитання: Скажіть, яке місто стало першим містом-побратимом Вінниці.

Відповідь: побратимські відносини були встановлені з Польщею.

Правильна відповідь - м. Кельце

8. Скільки зараз трамвайних маршрутів використовується у Вінниці?

Відповідь: в місті Вінниці використовуються маршрути від 1 до 6. Окрім маршруту №3, якого зараз не існує.

Правильна відповідь - 5.

9. Яку назву мав ринок, що розміщувався на сучасній площі Гагаріна у минулому столітті.

Відповідь: на сучасній площі Гагаріна у минулому столітті розміщувався ринок На Калічі, який люди назвали на честь річки .

Правильна відповідь - Каліча

10. Назвіть іноземну країну, столиця якої знаходиться на найближчій до Вінниці відстані?

Відповідь: Найближчою столицею із числа іноземних країн до Вінниці є м. Кишинів - столиця Молдови.

Правильна відповідь - Молдова.

11. Зазначте дату, яка вважається офіційним Днем визволення Вінниці від німецько-фашистських загарбників у ІІ Світовій війні?

Відповідь: Під натиском 74 стрілецького корпусу Першого українського фронту Вінницю визволили в ніч на 20 березня 1944 року. Офіційною датою визволення Вінниці вважається 20 березня.

Правильна відповідь - 20.03.1944

12. Скільки мостів у місті Віннниці побудовано через річку Південний Буг?

Відповідь: Через річку Південний Буг побудовано 3 мости.

Правильна відповідь - три.

13. Скільки раз за добу відбувається звуковий бій на головному годиннику міста розташованому на Водонапірній вежі?

Відповідь: бій годинника на вежі відбувається кожні 15 хв. , 4 рази на годину, всього 96 разів за добу.

Правильна відповідь: 96.

14. Цього року у Вінниці відкрився світломузичний фонтан, який вважається один з найбільших фонтанів в Європі.

Запитання: Яка довжина плавучої платформи вінницького фонтану?

Відповідь: відповідно до даних вільної енциклопедії - вікіпедії висота струменя - 63 метри, довжина - 97 метрів, довжина плавучої платформи - 93,8 метра.

Правильна відповідь: 93,8 метра.

Додаткові питання, на які команди-фіналісти відповідали «в реалі»

1. На початку ХХ сторіччя Вінницька міська дума вирішила створити перший вінницький водогін, для того, щоб покращити санітарний стан міста, зробити його більш цивілізованим. Запитання: Назвіть прізвище людини, якій місто доручило збудувати та спроектувати водогін.

Відповідь - Головним архітектором і людиною, якій міська дума доручила спорудити водогін був - Григорій Артинов.

Правильна відповідь - Артинов.

2. Назвіть прізвище людини, іменем якої називався виробничий об\'єкт замість якого зараз побудований великий торгівельний центр на межі вулиць Козицького і Соборної?

Відповідь - На межі вулиць Козицького і Соборної побудований великий торгівельний центр, який розмістився на місці колишньої радянської взуттєвої фабрики імені Щорса.

Правильна відповідь - Щорс.

3. Відомо,що у Вінниці була непроста історія. Багато разів її захоплювали вороги. Вінничани давали їм відсіч, часто використовуючи хитрість.

Запитання: Назвіть прізвище відомого полководця, який за допомогою невеликого загону хоробрістю і військовою хитрістю заманив ворожі війська на лід Південного Бугу і здолав їх.

Відповідь - В 1651 році 20-тисячні польські війська гетьмана Калиновського оточили Вінницю. Козацький полковник очолив 3-тисячне військо, військовою хитрістю заманив ворогів на лід П.Б і переміг їх. Ім\'я полководця - Іван Богун.

Правильна відповідь: Богун.


Переглядів: 6963
Поширень: 0