На закриття роботи Фонтану приїдуть гості з різних куточків України, адже за кілька місяців, що минули з його відкриття, Фонтан став одним з найбільш відвідуваних туристичних об’єктів не лише Вінниччини, а й України. За цей час близько 40 тисяч гостей Вінниці відвідали програму фонтану, а загалом подивилось водограй понад 250 тисяч глядачів. На наступний рік кількість туристів зросте в рази, що перетворить нашу Вінницю на туристичну перлину України.

Після програми закриття Фонтан Рошен розпочнуть готувати до зимівлі. Зважаючи, що це єдина за характеристиками конструкція в Європі, яка передбачає спуск під воду на зимовий час, важко переоцінити роботу технічного персоналу та інженерів, які будуть вести нагляд за фонтаном. Але відпочивати наш Фонтан буде зовсім не довго і, з першими ознаками весни, дивовижний водограй знову здивує вінничан та гостей міста музичними шоу та світловими ефектами.

«Нам приємно працювати із соціально-відповідальним бізнесом. Такі підприємства, як «Рошен» мають мужність і відповідальність навіть у період кризи вкладати великі кошти у потрібні людям проекти, − наголосив мер міста Володимир Гройсман. – Я радий, що рішенням міської ради набережній Рошен присвоєно статус рекреаційної зони».

«Це перший такий фонтан в Україні, – поділився враженнями губернатор Микола Джига.Подібний можна побачити тільки у Лас-Вегасі у США, у готелі "Беладжо". Тобто Вінниця отримує риси сучасного європейського міста».

«Це фонтан, подарований усьому місту, - Петро Порошенко, - і кожному його мешканцю. І він є символом того, що мрії на краще завжди збуваються».

«Відтепер у туристів є ще один привід їхати у Вінницю. Я переконаний, що у Петра Олексійовича є ще багато творчих ідей, і обласна влада готова їх реалізовувати разом. Мені також надзвичайно приємно, що обласна рада і Фонд Петра Порошенка разом працюють над євроінтеграційними проектами та реформою місцевого самоврядування», − підкреслив голова обласної ради Сергій Татусяк.

«Навіть у Європі, де ми часто буваємо під час гастролей я не бачив подібного дива. – сказав фронтмен гурту ТІК Віктор Бронюк - І тим більше я пишаюсь, що я українець, що я – вінничанин. Я гордий з того, що ми таким прекрасним фонтаном змогли здивувати усю Європу, та що там – увесь світ.»

«Я взагалі-то людина, не схильна до суїциду, але тиждень тому я, в принципі, готовий був застрелитися, тому що подивився в інтернеті, як працює фонтан у Вінниці. Я розумію, що чиновники добрі справи не роблять. Може мені до когось іншого звернутись у нашому місті? Чому у нас нема людей такого польоту як Петро Порошенко - запитав мер Сум Генадій Мінаєв на апаратній нараді 19 вересня, із захопленням згадуючи трансляцію відкриття фонтану у Вінниці»

Довідково:

Фонтан Рошен – це витвір інженерного мистецтва, який є найкращим та найбільшим у Європі. Він вражає уяву своїми технічними характеристиками, світломузичними програмами та лазерними спецефектами. Із гордістю зазначимо, що туристичні агентства України, Росії та Польщі організовують окремі тури на відвідування програми Фонтану, який по праву став неповторною перлиною нашого міста.

Проект Набережної РОШЕН та Фонтан було реалізовано за рахунок інвестиції доброчинного Фонду Петра Порошенка, який не лише взяв на себе усі витрати з реконструкції Набережної РОШЕН, розробки та встановлення Фонтану, а й здійснює облаштування прилеглої території площею 16,5 тис. кв. Утримання Фонтану та всі витрати, пов’язані з енергозабезпеченням фонтану взяла на себе Вінницька кондитерська фабрика ROSHEN.

Загальна вартість проекту Набережної РОШЕН і Фонтана перевищує 70 млн. грн.


Переглядів: 13361
Поширень: 0