Фахівці департаментів архітектури, містобудування та кадастру, а також охорони здоров\'я упродовж п\'яти днів вивчали досвід роботи своїх польських колег. Після того, як відповідно до програми стажування вінничани ознайомляться із роботою муніципалітету м. Кельце, польські чиновники вирушать за досвідом до Вінниці.

У відповідності до угоди про партнерство між Вінницею та Кельце було розроблено тематику та графік навчання посадовців Вінницької міської ради у період з жовтня 2011 року по лютий 2012-го. Кожна група слухачів включає в себе стажування в окремих департаментах та підрозділах муніципалітету м. Кельце. Вінницькі чиновники вивчатимуть досвід стосовно принципів стратегії міського розвитку та інвестиційної політики; створення та виконання бюджету міста; проблем управління в галузі охорони здоров\'я в межах компетенції міста; проблем і тенденцій урбанізації та політики формування антропогенного середовища; взаємодії влади та засобів масової інформації тощо. Також під час дії програми стажування вінничани ознайомляться із політикою Кельце в галузі культури; перспективами розвитку відпочинку, розваг та позашкільної освіти для дітей та молоді та господарством міста (транспорт, відходи, житлово-комунальне господарство, комунальна інфраструктура, озеленення та благоустрій тощо).

«В міській раді Кельце існує департамент планування міста, - розповідає про стажування у Польщі головний спеціаліст відділу містобудівного кадастру департаменту архітектури, містобудування та кадастру Вінницької міської ради Денис Сорока. - Цей департамент займається розробкою Генерального плану міста, його фахівці роблять відповідні розрахунки тощо, що дозволяє значно прискорити ті чи інші будівельні роботи. Окрім того, в Кельце існує спеціальний геоінформаційний сайт, на який будь-хто із мешканців може внести позначку про той чи інший об\'єкт - наприклад, магазин, будинок тощо». За словами Дениса Сороки, після цього спеціальна гіс-служба перевіряє, чи дійсно знаходиться такий об\'єкт за вказаною адресою, чи дотримані усі містобудівні умови тощо. На цьому ж сайті можна переглянути генеральний план будь-якого мікрорайону та ознайомитись з інформацією про землю.

Як повідомила директор департаменту кадрової політики Вінницької міської ради Тетяна Ласкавчук, така програма обміну дозволить вивчати досвід у тих чи інших напрямках роботи та впроваджувати його на рівні міста. «В свою чергу, це дозволить покращити робочі процеси в кожному департаменті, і, як наслідок, роботу муніципалітету загалом, а отже і покращити ту чи іншу сферу життєдіяльності міста» - говорить Тетяна Ласкавчук.


Переглядів: 3337
Поширень: 0