З 12 до 16 жовтня вперше в Україні у Вінницькому національному технічному університеті паралельно з Бухарестською політехнікою (Румунія) пройшли змагання Міжнародної студентської олімпіади з програмування, а саме - півфінал Першості світу для Південно-Східного регіону Європи.

В цьому році у змаганнях взяли участь 77 команд з 7 країн світу: Болгарії, Македонії, Молдови, Румунії, Сербії, Туреччини та України . Загальна кількість учасників на українському сайті склала 118 учасників та 38 тренерів та спостерігачів. Перше місце посіла команда Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Місця першої десятки були розподілені таким чином:

Місце Команда Університет Країна
1 iddqd  Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» Україна
2 Unibuc Orion Бухарестський університет Румунія
3 Akai Таврійський національний університет імені В.І.Вернадського Україна
4 Reckless Київський національний університет імені Тараса Шевченка Україна
5 Donetsk NU: United Донецький національний університет Україна
6 LNU_United Львівський національний університет імені Івана Франка Україна
7 1024 Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» Україна
8 VNTU [wRabbits]  Вінницький національний технічний університет Україна
9 boun 1  Босфорський університет Туреччина
10 BZFlags Київський національний університет імені Тараса Шевченка Україна

Результати Олімпіади представлені на сайті ВНТУ: в розділі ACM-ICPC 2011 в пункті OnLine Results.

Окрім медалей переможці були нагороджені цінними призами: електронними книжками, web-камерами Logotech, стереонавушниками, зовнішніми жорсткими накопичувачами та флеш-пам’яттю та сувенірами спонсорів та партнерів Олімпіади: Facebook, Яндекс, SysIQ, EPAM Systems, Microsoft, GlobalLogic Inc., Инфопульс Украина, Miratech та ТОВ «Арт-мастер».

Пам’ятні сувеніри отримали також іноземні учасники команд.

Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування була організована за ініціативою Вінницького національного технічного університету та проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки України, ТОВ «Арт-мастер» та Всеукраїнського благодійного фонду «Асоціація підтримки та розвитку інформаційних технологій» («АПРІТ»).

Цьогорічними спонсорами та партнерами олімпіади виступили: Facebook, Frog, Яндекс, SysIQ, EPAM Systems, Microsoft, S&T, GlobalLogic Inc., CDM, ISD, Datagroup, Інфопульс Україна, Miratech, Terasoft,

Медіа підтримку забезпечували: ITC.ua, Вінницька торгово-промислова палата, сайт міста Вінниця - «Моя Вінниця», Soft Ukraine, Microsoft User Group Вінниця, Ainstainer Group, ІТ Асоціація України та інші.

А поки що побажаємо нашим фіналістам перемоги на першості світу з програмування!


Переглядів: 3468
Поширень: 0