Як повідомив начальник УДАІ УМВС Вінниччини Микола Сіманчук, переможців визначали об\'єктивно. Цей конкурс триває цілий рік, і вже з 1 вересня розпочато новий. Цьогорічного переможця визначали 29 серпня на засіданні колегії.

- Дійсно, протягом року жоден учень 22 школи не був учасником ДТП, - розповідає Микола Віталійович. - Йдеться не тільки про те, що дитина потрапила в аварію під час перетину дороги по дорозі зі школи чи в школу. Ми підраховуємо навіть такі ДТП, де дитина просто знаходилася в автомобілі, який потрапив в шляхову пригоду.

Микола Віталійович переконаний, що жодна дитина не потрапила в ДТП протягом 2007-2008 років - це заслуга батьків, вчителів та керівництва школи. До того ж, в усіх школах Вінниччини ДАІ проводить профілактичні заходи. Зокрема, в школі №22 провели кілька заходів і з цивільної оборони, і з ознайомлення зі службовим транспортом ДАІ і самою службою під єдиним гаслом „Навчити, запобігти, врятувати дитяче життя".

- Торік переможцем конкурсу була школа №32, ми теж тоді вручали їм кубок, подарували їм телевізор і чек на дві тисячі гривень від обласної спілки автомобілістів, - каже Микола Сіманчук. - 1 вересня 2008 року школа №22 отримала перехідний кубок, грамоту, 2 тисячі гривень від спілки автомобілістів і мультимедійний проектор.

Біля школи №22 цього року було встановлено світлофори. Адже школа має вихід на одну з магістральних вулиць міста - Данила Нечая. Розташована на підйомі школа - в зоні ризику, адже транспорт саме в цьому місці набирає швидкість для в"їзду на гору або під час спуску. Також поновлено розмітку та огорожу дороги.

Цього року до 1 вересня ДАІ провела обстеження всіх шкіл міста - якщо точніше, доріг, які розташовані біля шкіл. Всі світлофорні об\'єкти відремонтовані, всюди поновлена розмітка та зроблені написи „Увага! Діти!" на шляхах. Практично біля всіх навчальних закладів встановлено пішохідне і дорожнє огородження, розповідає начальник ДАІ Вінниччини. До того ж, біля кожної школи чергує екіпаж ДПС, а до 10 вересня з ними разом чергують і юні інспектори дорожнього руху - з 8.00 до 14.00.


Переглядів: 3914
Поширень: 0