Незабаром сквер Київський, що навпроти центрального автовокзалу, стане вишуканою зеленою окрасою Вінниці. Тут учасники екологічного проекту «Я за чисте життя!» посадять цінні декоративні дерева – 15 різносортових магнолій, 9 слив «Пісарді», 15 екзотичних катальп.

Галявину поблизу набережної прикрашатиме сад магнолій, в обрамленні вишуканих декоративних дерев. Озеленення скверу також передбачає відновлення тієї ландшафтної композиції зі слив «Пісарді», що була тут посаджена понад півстоліття тому. Милуватися квітучими молодими саджанцями можна буде вже навесні наступного року, а повною мірою сад розквітне за два-три роки.

Безперечно, головною прикрасою скверу стануть магнолії – унікальні дерева давнього походження, які втрачають листя взимку і цвітуть без нього. Існує наукова теорія, що магнолії з’явились на Землі приблизно 140 мільйонів років тому і є предками майже всіх квітучих рослин на планеті. І хоча батьківщина цих екзотичних дерев — Далекосхідні країни (Японія, Китай, Індонезія), до Вінниці прибудуть морозостійкі саджанці — місцева погода та грунт їм повністю підійдуть.

Цінні декоративні дерева подарує місту мережа магазинів «Інтертоп», яка є організатором екологічного проекту «Я за чисте життя!». Проект покликаний привернути увагу громадськості до екологічних проблем, а саме: до небезпеки використання одноразових поліетиленових пакетів, які не розкладаються у природний спосіб і забруднюють навколишнє середовище. Як альтернатива звичайним поліетиленовим пакетам, «Інтертоп» продає спеціальні вироблені з тканини еко-торби для шопінгу. Прибуток від їх продажу йде на озеленення українських міст.

На сьогодні вже висаджено понад 2500 дерев у 9 містах України.

Запрошуються усі бажаючі: 29 жовтня, 13.00, сквер Київський.


Переглядів: 4718
Поширень: 0