Про це повідомила начальник управління Олена Вахновська під час розширеного засідання колегії КРУ в Вінницькій області, на якому були підбиті підсумки роботи за січень – вересень 2011 року. Загальна сума фінансових ресурсів, які надійшли до бюджетів, бюджетних установ, підприємств та організацій, складає понад 17,2 млн. гривень.

За результатами контрольних заходів, під час яких встановлені порушення чинного законодавства, керівники центральних і місцевих органів влади, підприємств, установ, організацій прийняли 356 управлінських рішень, що дало змогу усунути виявлені недоліки та порушення, а також запобігти їм у подальшому.

Як зауважила Олена Василівна, з метою максимального забезпечення відшкодування виявлених порушень, фахівці управління пред’явили 75 судових позовів щодо відшкодування 14,3 млн. гривень втрачених ресурсів. З них, станом на 30 вересня 2011 року, судами повністю або частково задоволено – 55 на суму 3,3 млн. гривень, що свідчить про правомірність висновків та дій ревізорів.

Перед органами прокуратури й об’єктами контролю ініційовано пред’явлення до суду 137 позовів щодо відшкодування понад 44 млн. гривень.

За недотримання вимог чинного законодавства, 830 посадових осіб притягнуті до адміністративної відповідальності, до матеріальної і дисциплінарної – 284, з них 3 – звільнені із займаних посад. Окрім того, за переданими матеріалами ревізій правоохоронними органами складено чотири протоколи щодо притягнення винних осіб до відповідальності за корупційні діяння.

До підприємств, установ, організацій, на яких виявлені порушення, застосовано 281 фінансову санкцію: у 99 випадках призупинені бюджетні асигнування, у 99 – зупинені операції із бюджетними коштами, у 83 – зменшено бюджетні асигнування на загальну суму 6,7 млн. гривень.

Окрім того, Олена Вахновська зазначила, що сьогодні між контрольно-ревізійним управлінням та правоохоронними структурами налагоджена тісна співпраця, що дає змогу визначити належну міру відповідальності посадових осіб, які порушили чинне законодавство. Так, від початку року за матеріалами проведених ревізій і перевірок органами прокуратури, СБУ, МВС тощо порушено 67 кримінальних справ. Для порівняння, за аналогічний період минулого року їх було 54. Окрім того, за зверненням правоохоронних структур працівники управління провели 94 ревізій та перевірок у якості спеціалістів, за результатами яких порушено 38 кримінальних справ.

Загалом, як зауважила Олена Василівна, протягом січня – вересня 2011 року фахівці КРУ у Вінницькій області провели 397 контрольних заходів, під час яких перевірили 371 підприємство, установу, організацію. На 341 з них виявлені порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму понад 88 млн. гривень.

Окрім того, під час розширеного засідання колегії особлива увага присутніх була зосереджена на результатах проведених аудитів контрольно-ревізійної роботи в КРВ у районах і містах, підвищенні рівня роботи з кадрами, питаннях запобігання та протидії корупції, стану виконавської дисципліни.

Завершилася колегія прийняттям постанови, положення якої спрямовані на усунення недоліків та поліпшення роботи управління, а також на посилення відповідальності керівників структурних підрозділів апарату й контрольно-ревізійних відділів у районах і містах за неналежне виконання посадових обов’язків.


Переглядів: 3886
Поширень: 0