Українська двигунобудівна компанія "Мотор Січ" підписала контракт з холдингом "Вертольоти Росії" і на поставки двигунів для російських комерційних вертольотів.

Про це повідомив керівник "Мотор Січ" В\'ячеслав Богуслаєв, відзначивши, що контракт було підписано на авіакосмічному салоні "Дубай Аерошоу-2011", що відкрився сьогодні.

"Ми вперше підписали договір на 1,2 млрд. дол. тривалістю п\'ять років. Ні ми, ні наші російські колеги за жодного розвитку подій не можемо "зістрибнути" з цього контракту, оскільки в ньому обумовлені всі юридичні наслідки. Зі свого боку ми гарантуємо виконання контракту якісно і в строк", - сказав він.

За його словами, ще одна важлива особливість підписаного контракту полягає в тому, що взято напрям на здорову конкуренцію і вироблена правильна цінова політика.

"Найважливіше, що графіки поставок двигунів для російських вертольотів затверджуватимуться, як ми говоримо, "нагорі". Це дозволяє Росії та Україні планувати на п\'ять років комерційне вертольотобудування, а нам - поставки двигунів", - сказав Богуслаєв.

Він зазначив, що двигуни будуть призначені для комерційних російських вертольотів.

"Поставки двигунів не здійснюватимуться в рамках держоборонзамовлення. Цей контракт має комерційну спрямованість. Ми поставлятимемо по 250-270 двигунів на рік упродовж п\'яти років", - сказав Богуслаєв.


Переглядів: 2805
Поширень: 0